Γαλλία κορωνοϊός: 437 νεκροί σε 24 ώρες – 23.293 στο σύνολο

0
62

Γαλλία κορωνοϊός: Η Γαλλία πληρώνει βαρύ τίμημα στον κορωνοϊο με τους νεκρούς να ξεπερνούν σήμερα το φράγμα των 23.000. Μετά από αρκετές ημέρες συνεχούς μείωσης των θανάτων, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε αύξηση, με 437 νεκρούς στη χώρα. Από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά στη Γαλλία 14.497 άνθρωποι σε νοσοκομεία (+295 από χθες) και 8.796 (+142) σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα.

Συνολικά τα θύματα από τις αρχές Μαρτίου έφτασαν τα 23.293. Αντιθέτως, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική μειώθηκε στους 4.608 (-74).

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει στο κοινοβούλιο το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τις 17 Μαρτίου. Η κυβέρνηση στη Γαλλία θα επιχειρήσει να επανεκκινήσει την οικονομία, χωρίς ταυτόχρονα να αναζωπυρώσει την επιδημία. Η κρίση αποτυπώνεται στα στοιχεία που αφορούν την ανεργία στη Γαλλία τον Μάρτιο, οπότε καταγράφηκε αύξηση ρεκόρ 7,1% (+246.000 άνθρωποι).

Καθώς απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι να αρχίσει η διαδικασία «κανονικοποίησης», πολλά ερωτήματα δεν έχουν ακόμη απαντηθεί: θα γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες ή όχι; Τι είδους εξετάσεις θα γίνονται και σε ποιους; Θα ξανανοίξουν τα καταστήματα παντού ή ανά περιοχή; Και τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές;

Το Επιστημονικό Συμβούλιο που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση στις συστάσεις του, το βράδυ του Σαββάτου, έκανε λόγο για «σταδιακή και ελεγχόμενη άρση» της καραντίνας. Πρότεινε επίσης, αντιθέτως με αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες.

Πηγή: Pagenews.gr