Γαλλία κορωνοϊός: Απαγορεύονται συναθροίσεις πάνω από 10 άτομα

0
36

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων στην περίπτωση βέβαια που δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Παρισιού, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του φονικού ιού. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταστεί υποχρεωτική στο σύνολο της πρωτεύουσας», επισημαίνει η αστυνομική διεύθυνση.

Το Παρίσι κηρύχθηκε όπως και το Μπους ντι Ρονε, με πρωτεύουσα τη Μασσαλία, διαμερίσματα όπου η κυκλοφορία του ιού είναι ενεργή – Συστάσεις για χρήση μάσκας

Συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και την περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον γύρω από τη Μασσαλία στις ακτές της  «κόκκινες» ζώνες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

«Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4,14% στο Παρίσι, στο 3,6% στην Ιλ ντε Φρανς έναντι 2,4% κατά μέσο όρο στη χώρα», τονίζει η αστυνομική διεύθυνση. Οι ηλικίες 15-45 είναι οι πλέον πληγείσες, αν και κρούσματα καταγράφονται σε όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, όπου η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, συστήνεται στους πολίτες να τη φοράνε όταν υπάρχει συγχρωτισμός για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Παράλληλα δημοσιεύτηκε κυβερνητικό διάταγμα όπου δίνεται στις τοπικές Αρχές η εξουσία να περιορίσουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώσουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίσουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείσουν κάποιες εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης.

Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα

Σημειώνεται ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί μη τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, θα επιβληθεί κλείσιμο των καταστημάτων.  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι θα ενισχυθούν και για τη χρήση της μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr