Γαλλία κορωνοϊός: Από τα μέσα Νοεμβρίου υπήρχε κρούσμα

0
52

Κορωνοϊός Γαλλία: Ανατροπή υπάρχει στη Γαλλία σε σχέση με τον ασθενή «μηδέν» για τον κορωνοϊό. Όπως έγινε γνωστό, σε νοσοκομείο της Αλσατίας κοντά στο πρώτο επίκεντρο του κορωνοϊού, βρέθηκε κρούσμα από τις 16 Νοεμβρίου 2019. Οι Γάλλοι ελέγχουν παλιότερα περιστατικά πνευμονίας ή γρίπης που θεωρούν ύποπτα για κρούσματα κορωνοϊού. Έτσι, έχουν φτάσει πίσω στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νοσοκομείου Albert Schweitzer στην Κολμάρ στην Αλσατία, τον δρ. Michel Schmitt, υπάρχει η ένδειξη ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019. Η ημερομηνία αυτή πηγαίνει πολύ πιο πίσω από τον Δεκέμβριο του 2019 που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι είχαν εντοποστεί κρούσματα του φονικού ιού και στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα ο ασθενής μηδέν στην Γαλλία ήταν ένας κάτοικος του Seine-Saint-Denis.

Ο γιατρός εξέτασε όλες τις ακτινογραφίες (2.456) που είχαν γίνει από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως τις 30 Απριλίου 2020 με όλα τα περιστατικά και δυο ακτινολόγοι ξεχώρισαν και ανέλυσαν τις ακτινογραφίες που θεώρησαν περιστατικά Covid ή συμβατά με Covid. Έτσι βρήκαν πιθανότατα την πρώτη περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού στις 16 Νοεμβρίου.

Διασπορά κυρίως τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον Δρ. Michel Schmitt, ο κορονοϊός υπήρχε στην Αλσατία από τον Νοέμβριο και η διασπορά του έγινε μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. Έτσι, η Μιλούζ της Αλσατίας έγινε το πρώτο επίκεντρο του κορονοϊού στην Γαλλία. Πλέον, ο επικεφαλής του νοσοκομείου όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού το Νοέμβριο, πηγαίνει πιο βαθιά την έρευνα καθώς τον φετινό χειμώνα τα περιστατικά που θεωρήθηκαν γρίπη ή πνευμονία ήταν αφύσικα υψηλά στην περιοχή τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Σε πολλά από αυτά υπήρχαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού. Αφωνία, έλλειψη γεύσης και όσφρησης, μόνιμη κόπωση και χάσιμο βάρους. Και θεωρείται φυσικό να εκλήφθηκαν ως γρίπη καθώς δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή η ύπαρξη του νέου κορωνοϊού από την Κίνα. Προς το παρόν, το νοσοκομείο στην Κολμάρ δεν δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία των ασθενών και όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα θα ενημερωθούν για να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις. Και αυτές, ίσως οδηγήσουν στο ασφαλές συμπέρασμα αν τελικά είχαν νοσήσει με κορωνοϊό.

Πηγή: Pagenews.gr