Γαλλία κορωνοϊός: Ελεγχόμενος ο ιός στη χώρα

0
93

Η κατάσταση στη Γαλλία φαίνεται να είναι ελεγχόμενη, καθώς ο ιός παρουσιάζεται αποδυναμωμένος. Ειδικότερα, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία συνεχίζει να μειώνεται καθημερινά. Το τελευταίο 24ωρο περισσότεροι από 1.000 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, έναντι άνω των 7.000 πριν από δύο μήνες. Ωστόσο από την αρχή της πανδημίας στη χώρα 29.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό μέχρι και την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί δήλωσε ότι η πανδημία είναι αυτή τη στιγμή «ελεγχόμενη» στη Γαλλία. «Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιφέρειες (…) όμως κυκλοφορεί με χαμηλή ταχύτητα. Εκεί όπου είχαμε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, γύρω στα 80.000 νέα κρούσματα την ημέρα στις αρχές Μαρτίου πριν από το lockdown, υπολογίζουμε πως βρισκόμαστε τώρα γύρω στα σχεδόν 1.000 κρούσματα», εξήγησε μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter. «Αυτό δείχνει πως υπάρχει σημαντική μείωση. Και κυρίως έχουμε όλα τα εργαλεία για να ανιχνεύσουμε αυτά τα νέα κρούσματα. Έχουμε τα τεστ, έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα απομόνωσης και ανίχνευσης των επαφών, που επιτρέπει προφανώς να αποφύγουμε την επέκταση»,  συμπλήρωσε ο καθηγητής Ντελφρεσί.

Νέα σύσταση για να γίνει προετοιμασία για «τέσσερα πιθανά σενάρια» για τους ερχόμενους μήνες, τα οποία κυμαίνονται από μια «επιδημία υπό έλεγχο» μέχρι μια «κρίσιμη επιδείνωση» εξέδωσε το επιστημονικό συμβούλιο

«Πιστεύουμε πως το πιθανότερο είναι το σενάριο αριθμός ένα, δηλαδή ένας έλεγχος της επιδημίας. Συνδέεται με τα αποτελέσματα του lockdown, συνδέεται με το γεγονός ότι ο ιός αυτός είναι ίσως ευαίσθητος σε μια ορισμένη μορφή θερμοκρασίας», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

Η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της με Γαλλία και Πορτογαλία

Η Ισπανία περνάει σε μία νέα φάση, έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες της για τη φετινή τουριστική σεζόν. Πιο αναλυτικά η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Ρέγιες Μαρότο ανακοίνωσε ότι αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην διέλευση των συνόρων με την Γαλλία και την Πορτογαλία από τις 22 Ιουνίου. Οι  ισπανικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα για όλους τους ταξιδιώτες εκτός από τους Ισπανούς, τους εργαζόμενους από την άλλη πλευρά των συνόρων και τους οδηγούς φορτηγών στα μέσα Μαρτίου όταν η χώρα εισήλθε επίσημα σε καθεστώς καραντίνας για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, που τότε βρισκόταν σε μεγάλη έξαρση στη χώρα με τους θανάτους και τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Ισπανία μαζί με τη Γαλλία ακολουθούσαν την προπορευόμενη Ιταλία σε τραγικό απολογισμό νεκρών και κρουσμάτων.

Επισημαίνεται ότι η υπουργός Τουρισμού είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ισπανία πιθανόν θα άρει την καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα από τα χερσαία σύνορά της από την Γαλλία και έπειτα από την Πορτογαλία, αλλά πρόσθεσε ότι μένει να εγκριθεί το μέτρο. Το ζήτημα του ανοίγματος των συνόρων είναι κομβικής σημασίας στην Ευρώπη καθώς οι χώρες που έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία προσπαθούν να ανοίξουν και πάλι τις οικονομίες τους και επιτρέπουν σταδιακά την ελευθερία κινήσεων στην περιοχή χωρίς σύνορα της Σένγκεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr