Γαλλία κορωνοϊός: Η χώρα ετοιμάζεται για «δύσκολες αποφάσεις» όσον αφορά τη λήψη νέων μέτρων

0
41

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν τις επιλογές που έχουν για τη λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της COVID-19, η οποία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Γαλλία παρά την επιβολή κάποιων από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τρεις πηγές που είναι ενήμερες για τον προβληματισμό της γαλλικής κυβέρνησης. «Θα πρέπει να περιμένουμε δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Νταρμανέν στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

Η Γαλλία έχει ήδη επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού. Δύο πηγές της βιομηχανίας που έχουν επαφή με την κυβέρνηση δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι εξετάζουν τώρα νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται απαγόρευση της κυκλοφορίας πριν από τις 21:00 το βράδυ, περιορισμός των πολιτών στα σπίτια τους τα σαββατοκύριακα με εξαίρεση μετακινήσεις για την κάλυψη βασικών αναγκών και το κλείσιμο των καταστημάτων πώλησης μη απαραίτητων ειδών.

Χθες, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 26.771 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, κατά το οποίο ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 αυξήθηκε κατά 257 σε συνολικά 35.018 από τότε που ξέσπασε η επιδημία. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία αυξήθηκε το ίδιο 24ωρο κατά 186 σε συνολικά 2.770.

Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να εξισορροπήσει την μάχη κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού με την διασφάλιση του γεγονότος ότι νέοι περιορισμοί δεν θα ζημιώσουν σε υπερβολικό βαθμό την οικονομία. Ωστόσο ο επιδημιολόγος σε νοσοκομείο του Παρισιού Ζιλ Πιαλού ζήτησε την επιβολή ξανά καραντίνας σε εθνικό επίπεδο.

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ξεκάθαρα να κάνουμε ένα lockdown στη χώρα», δήλωσε στο δίκτυο BFM TV, την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να συσκεφθεί σήμερα και αύριο για να συζητήσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Γερμανία θα καταγράφει πιθανώς 20.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στο τέλος της εβδομάδας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται εκθετικά, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ.

Μιλώντας σε γερμανο-γαλλική οικονομική διάσκεψη στο Βερολίνο, ο Αλτμάιερ σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού και οι περιορισμοί στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων θα καταστήσουν δυσκολότερη την επάνοδο της ανάπτυξης στην Ευρώπη όσο γρήγορα ήλπιζαν προηγουμένως. Παράλληλα μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης σε γερμανο-αραβικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Βερολίνο, ο Αλτμάιερ σημείωσε ότι οι χώρες πρέπει να αναλάβουν πλήρη και αποτελεσματική δράση κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού και να συνεργαστούν στενότερα. «Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε καλύτερα την πανδημία», σημείωσε απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο φόρουμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr