Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 6 χιλιάδες νέα κρούσματα του ιού

0
33

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, καθώς οι υγειονομικές Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα 6.158 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 για το τελευταίο 24ωρο. Βέβαια, ο αριθμός είναι μειωμένος σε σύγκριση με το ρεκόρ των 10.561 μολύνσεων το Σάββατο και τον απολογισμό των 7.183 κρουσμάτων της Κυριακής.

Όμως, ο απολογισμός της Δευτέρας τείνει πάντα να καταγράφει πτώση, καθώς τις Κυριακές διεξάγονται λιγότερα τεστ. Το ίδιο ισχύει για την πλειοψηφία των χωρών και όχι μόνο για τη Γαλλία

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που απεβίωσαν από τις επιπλοκές της νόσου COVID-19 αυξήθηκε κατά 34 και ανέρχεται πλέον σε 30.950. Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε 387.252.

Η απαισιόδοξη πρόβλεψη του ΠΟΥ

Δύσκολοι αναμένονται να είναι οι επόμενοι μήνες για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) καθώς θα αυξηθούν οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως δήλωσε στο AFP ο διευθυντής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του Οργανισμού, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι «οι πιο δύσκολοι μήνες όσον αφορά στην πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός».

Όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χανς Κλούγκε, ο ΠΟΥ περιμένει άνοδο του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο ιός και κάλεσε την Ευρώπη να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση κι όχι γενικευμένες καραντίνες.

«Αυτό θα γίνει πιο σκληρό. Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο θα δούμε μια πιο αυξημένη θνησιμότητα», σημείωσε ο Χανς Κλούγκε, την ώρα που ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην γηραιά ήπειρο σημειώνει άνοδο, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων παραμένει προς το παρόν σχεδόν σταθερός.

Αυτή η άνοδος του αριθμού των θανάτων σε ημερήσιο επίπεδο θα οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της επανόδου της επιδημίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι χώρες δεν θέλουν να ακούν κακές ειδήσεις αυτού του είδους, και το καταλαβαίνω αυτό», σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ, ο οποίος θέλησε ωστόσο να στείλει επίσης το «θετικό μήνυμα» ότι η πανδημία «θα σταματήσει κάποια στιγμή». Η ευρωπαϊκή πτέρυγα του ΠΟΥ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο Τρίτη σύνοδο των περίπου 50 κρατών μελών της με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μια συμφωνία για την πενταετή στρατηγική της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr