Γαλλία κορωνοϊός: Πλήττεται ο τουρισμός – Οι απώλειες θα αγγίξουν τα 30 με 40 δισεκατομμύρια ευρώ

0
20

Οι οικονομικές συνέπειες που επέφερε ο φονικός ιός σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις είναι καταστροφικές. Πολλές χώρες η μια μετά την άλλη μετράνε τις ζημίες τους και προσπαθούν να ανασυνταχθούν και να αντιμετωπίσουν τις απώλειες που υφίστανται στην οικονομία τους. Ήδη η Γαλλία έχει «πονοκεφαλιάσει» με το πέρας του ιού καθώς ο τουρισμός της πλήττεται βάναυσα.

Ειδικότερα, η γαλλική κυβέρνηση να εκτιμά ότι οι απώλειες θα κυμανθούν μεταξύ 30 και 40 δισεκατομμύρια ευρώ. «Υπό ομαλές συνθήκες, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 60 δισεκατομμύρια χάρη στον διεθνή τουρισμό. Ο άμεσος αντίκτυπος της επιδημίας είναι τουλάχιστον 30 ως 40 δισεκατομμύρια ευρώ», σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche που κυκλοφορεί.

«Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις μας λένε ότι ο τζίρος τους θα έχει υποστεί συρρίκνωση 20 ως 25% στο τέλος της χρονιάς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού

«Οι Γάλλοι συμμετέχουν μαζικά στην επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα, δίνοντας την προτεραιότητα στη Γαλλία» καθώς το 70% εξ όσων πήγαν διακοπές επέλεξαν να παραθερίσουν στην πατρίδα τους, εξηγεί ο Λεμουάν. Αυτό «επιτρέπει» ο τομέας να μείνει όρθιος, αλλά «ας είμαστε σαφείς: υπό ομαλές συνθήκες, η Γαλλία φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι 17 εκατομμύρια ξένους τουρίστες ενώ εννέα εκατομμύρια Γάλλοι πάνε στο εξωτερικό» και «μέρος της διεθνούς πελατείας έχει εξαφανιστεί», διευκρινίζει.

Ο Λεμουάν κρίνει πάντως «ενθαρρυντική» την καταγραφόμενη «πρόθεση να ταξιδέψουν στη Γαλλία Βέλγοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Ισπανοί τουρίστες τον Σεπτέμβριο», εκτιμώντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι «υψηλότερος από ό,τι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία του Ιουλίου, «εύθραυστη» ωστόσο αυτή η ανάκαμψη

Ο υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν χαρακτηρίζει «ενθαρρυντικά» τα στοιχεία για τον Ιούλιο στη χώρα του,  ενώ εκφράζει την «ελπίδα» του ότι «ο Αύγουστος θα είναι εξαιρετικός» για τον τομέα του τουρισμού, καθώς και ότι ακόμη και μετά το τυπικό τέλος της σεζόν θα συνεχίσει να υπάρχει αρκετή κίνηση. Όμως «η ανάκαμψη αυτή είναι εύθραυστη», προειδοποιεί ο υπουργός καθώς «όταν εμφανίζεται εστία μόλυνσης, ο αντίκτυπος είναι άμεσος με ακυρώσεις διαμονών και κρατήσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr