Γαλλία κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι

0
5

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κηρύχθηκε η Γαλλία μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, λόγω της κλιμάκωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα επιβολής περαιτέρω περιορισμών.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία», η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα μέτρα που θα ληφθούν. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει αργότερα.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό σήμερα ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 ξεπέρασε τους 9.100 το τελευταίο 24ωρο, με τη Γαλλία να καταγράφει τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί – Η εκτόξευση κρουσμάτων κορωνοϊού θα φέρει αύξηση θανάτων παγκοσμίως

H επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διατύπωσε την ανησυχία της ότι την εκτόξευση που καταγράφεται πρόσφατα παγκοσμίως στα κρούσματα κορωνοϊού, θα ακολουθήσει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θανάτων.

Αυτή τη στιγμή, οι θάνατοι παγκοσμίως ανέρχονται σε 5.000 την ημέρα

Τα κρούσματα εκτοξεύονται, με σχεδόν 20.000 μολύνσεις να εντοπίζονται στη Βρετανία και την Ιταλία, ενώ η Ελβετία και η Ρωσία βρίσκονται μεταξύ των κρατών που καταγράφουν ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Περισσότεροι από 38.000.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως και 1.100.000 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«Οι αυξήσεις στη θνησιμότητα καθυστερούν πάντα σε σύγκριση με την άνοδο των κρουσμάτων κατά περίπου δύο εβδομάδες», δήλωσε η Σουμία Σουαμινάταν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης του ΠΟΥ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Χάνουμε αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 ανθρώπους την ημέρα… επομένως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ότι τα ποσοστά θανάτων μειώνονται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr