Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: 263 νεκροί σε 24 ώρες – 26.643 συνολικά

0
98

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Ύστερα από ημέρες πτώσης των νεκρών στη Γαλλία σήμερα είχαμε έκρηξη και σαν ποσοστό πρόκειται για μια αύξηση 1%, η μεγαλύτερη εδώ και πέντε ημέρες, αν και τα στοιχεία τείνουν να καταγράφουν άνοδο μετά το Σαββατοκύριακο. Από την 1η Μαρτίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 26.643 θάνατοι, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση Υγείας (DGS) στη Γαλλία και αυτός αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά υψηλότερο απολογισμό έπειτα από εκείνους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται με 64 λιγότερους ασθενείς στις ΜΕΘ με το σύνολο στους 2.712 έναντι περισσότερων από 7.000 στις αρχές Απριλίου, στην κορύφωση της επιδημίας.

Χθες, η DGS ανακοίνωσε 70 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών (80 το Σάββατο), τον μικρότερο απολογισμό από την έναρξη της καραντίνας την 17η Μαρτίου. Οι Γάλλοι άρχισαν να γεύονται την ελευθερία σήμερα, πρώτη μέρα της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, όμως η DGS υπενθυμίζει τη σημασία να τηρούνται «όλα τα μέτρα προστασίας, μεταξύ αυτών η χρήση της μάσκας στους χώρους με πολύ κόσμο» υπογραμμίζοντας ότι «η επιδημία παραμένει ενεργή και εξελισσόμενη». Διαβεβαίωσε επίσης ότι «δυνατότητες διεξαγωγής ιολογικών τεστ για την ανίχνευση του ιού υπάρχουν σε όλην την επικράτεια».

Την ίδια ώρα, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, επέρριψε ευθύνες για την εστία του νέου κορωνοϊού στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ στην διοίκηση του πλοίου. Όπως είναι γνωστό, εκατοντάδες μέλη του πληρώματος στο Σαρλ Ντε Γκωλ, της ναυαρχίδας του Γαλλικού στόλου προσβλήθηκαν με ιό. «Όλοι οι ναύτες, εκτός από έναν, από τους περίπου 24 που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, έχουν αναρρώσει πλήρως», είπε η Παρλί ενώπιον της επιτροπής άμυνας της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει σήμερα, υπήρξαν λάθη στα μέτρα που ελήφθησαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού» επισήμανε η Γαλλίδα υπουργός, Φλοράνς Παρλί. «Η έρευνα που διεξήχθη δείχνει ότι οι διοικητές του πλοίου και οι ιατρικοί σύμβουλοί τους υπερεκτίμησαν την ικανότητα του αεροπλανοφόρου και του στολίσκου του να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό», συμπλήρωσε η ίδια. Σύμφωνα με τη Φλοράνς Παρλί, η έρευνα κατέδειξε ότι ο κορονοϊός έφθασε στο αεροπλανοφόρο μεταξύ μιας στάσης στην Κύπρο στα τέλη Φεβρουαρίου και μιας στάσης το διάστημα 13-16 Μαρτίου στο Μπρεστ, λιμάνι της δυτικής Γαλλίας.

Πηγή: Pagenews.gr