Γαλλικές προεδρικές εκλογές 2022: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

0
70

Τη βασική προεκλογική συγκέντρωσή του πραγματοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος κι εκ νέου υποψήφιος, Εμάνουλε Μακρόν στο Παρίσι – “Ψαλιδίζει” τη διαφορά η Λεπέν στις δημοσκοποπήσεις

Μία εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία την επόμενη Κυριακή 10 Απριλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του, ενώπιον 40.000 ατόμων στην αρένα Ναν-τέρ του Παρισιού.

«Ορισμένοι βομβαρδίζουν λίγες ώρες μακριά από το Παρίσι, άλλοι στη Γαλλία θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Κι εσείς είστε εδώ, όλοι αγωνιστές των ιδανικών. Είμαστε εδώ στην πιο μεγάλη αίθουσα της Ευρώπης, για να πούμε ότι κανείς δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε. Είμαστε εδώ σε αυτή τη στιγμή, που έχει σημαδευτεί από τον πόλεμο», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του.

Επιδόματα αγοραστικής ενίσχυσης

Μία ομιλία στην σκιά της υπόθεσης υπέρογκων πληρωμών στην εταιρεία συμβούλων McKinsey , που «τάραξε» την υποψηφιότητά του, με τον ίδιο τώρα να υπόσχεται επιδόματα για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.

«Από αυτό το καλοκαίρι, θέλω να επιτρέψω στους εργαζόμενους να λάβουν ένα επίδομα αγοραστικής δύναμης, που θα φτάνει έως και 6.000 ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση και αφορολόγητο», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεντρώθηκε στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνοντας πως επί των ημερών του η ανεργία συρρικνώθηκε και οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν. Υποσχέθηκε ελάχιστη σύνταξη στα 1.500 ευρώ, επιμένοντας ωστόσο στη γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, ενώ στο ζήτημα της ασφάλειας εξήγγειλε διπλασιασμό των αστυνομικών περιπολίών.

Εργασία, πρόοδος, ανθρωπισμός

Προβάλλοντας το τρίπτυχο εργασία, πρόοδος, ανθρωπισμός ο Μακρόν υπογράμμισε ότι για να επιτύχει τους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ, μέσω και της αύξησης της εργασίας. Υποσχέθηκε πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά όχι αύξηση φόρων και ριζική αναμόρφωση τόσο του τομέα της υγείας όσο και της εκπαίδευσης.

Πυρά Λεπέν κατά Μακρόν

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην ανατολική Γαλλία, η επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν έστρεψε τα πυρά της κατά του Μακρόν, κατηγορώντας την κυβέρνησή του για σπατάλη δημόσιου χρήματος σε ακριβές συμβουλευτικές εταιρείες.

«Μία ιδανικά πολιτικά ουδέτερη ανώτερη δημόσια υπηρεσία, όπως λέγεται ότι δικαίως είναι, ένας ανώτερος υπηρέτης του Κράτους. Γιατί επέλεξε να το αγνοήσει και να προσλάβει εξωτερικούς συμβούλους για αρκετές χιλιάδες ευρώ την ημέρα; αναρωτήθηκε η αρχηγός του Κόμματος «Εθνική Συσπείρωση».

Οι δημοσκοπήσεις

Ο Γάλλος Πρόεδρος προηγείται ακόμη στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό περίπου 25% για τον πρώτο γύρο.

Όμως, η Μαρίν Λεπέν, η κύρια αντίπαλός του, ακολουθεί με 20% , ψαλιδίζοντας τη διαφορά στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί στον δεύτερο γύρο, στις 24 Απριλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr