Γεννηματά για Παπανδρέου: «Δεν τίθεται θέμα διαγραφών»

0
37

Τεταμένο το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ σήμερα, με αρκετούς βουλευτές να ασκούν σκληρή κριτική στους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, μετά τον διαχωρισμό τους από το κόμμα στη χθεσινή ψηφοφορία για τον νόμο για τις διαδηλώσεις. Η πρόεδρος του κινήματος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν τίθεται ζήτημα διαγραφών, αν και όπως άφησε να εννοηθεί δεν θα επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές που πηγαίνουν ενάντια στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Από τη μεριά του ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε αιχμές για τη δημοκρατική λειτουργία της παράταξης, καθώς όπως είπε κανείς δεν ρώτησε τη γνώμη του για το νομοσχέδιο.

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την αντιπολιτευτική μας δουλειά»

Η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της, πάντως ήταν σαφής, ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφών («αστειότητες» το χαρακτήρισε) ωστόσο κατέστησε σαφές ότι υπερασπίζεται όλη τη πορεία της παράταξης, και αυτή θα δικαιωθεί ιστορικά μόνο όταν ανακάμψει. «Η στρατηγική μας είναι μία: Αυτόνομη παράταξη με το δικό της πολιτικό πρόγραμμα. Τελεία και παύλα. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την αντιπολιτευτική μας δουλειά. Εμείς είμαστε η αντιπολίτευση στη Δεξιά. Όποιος διαφωνεί με την πλειοψηφία σημαίνει ότι διαφωνεί πολιτικά και θέτει τον εαυτό του εκτός του κόμματος. Έπρεπε να παρουσιαστούμε ουρά του απαξιωμένου και γονατισμένου Τσίπρα; Με το παρακράτος, το μαγαζί και το παραδικαστικό;» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Κριτική άσκησε και ο Κώστας Σκανδαλίδης

Σε μια αίθουσα που δέσποζε η φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αυστηρή κριτική στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Καστανίδη διατύπωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ανέφερε: «Δεν μπορεί να ξανασυμβεί αυτό. Την αυτόνομη πορεία να την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Δεν μπορεί όταν το κόμμα πάει να πάρει τα πάνω του, η αυτόνομη πορεία να υπονομεύεται από μέσα. Το «ως εδώ και μην παρέκει» που λέει ο Χάρης, το λέω κι εγώ».

Τι απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου

Απαντώντας στις εναντίον του βολές, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως αναλαμβάνει την ευθύνη των συνεπειών των πράξεών του – τόνισε ωστόσο, σύμφωνα με το newsit.gr πως στις αποφάσεις για τη στάση του κόμματος δεν ρωτήθηκε. «Η ΝΔ δεν έκανε διαβούλευση για το νομοσχέδιο και εμείς πρέπει να συζητάμε περισσότερο στο εσωτερικό του κόμματος» παρατήρησε. «Είμαστε πιο προοδευτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, χαρακτηρίζοντάς τον «παλαιοκομματικό, παλαιοκομμουνιστικό, άκρως συντηρητικό, βαθιά αναχρονιστικό πολιτικό οργανισμό».

Υπεραμυνόμενος της στάσης του, ο Χάρης Καστανίδης, κατά τις ίδιες πληροφορίες υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος ταύτισης με τη Δεξιά – μια αναφορά που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Φώφης Γεννηματά: «Ως εδώ! Δεν υπάρχει καμία ταύτιση με την Δεξιά».

Κατά των διαγραφών εκφράστηκαν μεταξύ άλλων ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Χαρά Κεφαλίδου η οποία υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων. Επέκρινε τον κ. Καστανίδη για τη στάση του, επισημαίνοντας ότι ανάλογη στάση τήρησε, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός, στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τη Παιδεία όπου κι οι δύο διαφοροποιήθηκαν σε σημαντικά σημεία με τις παρεμβάσεις τους. Ο Χάρης Καστανίδης αντέστρεψε την κριτική λέγοντας ότι ίσως να συνιστά κατάχρηση εξουσίας, γιατί χτυπά τα κόμματα μέχρι και στην συνταγματική τους λειτουργία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr