Γεννηματά κορωνοϊός: Δεν κάνετε ελέγχους – Ξεμείνατε από μοριακούς αναλυτές και εργαστήρια

0
23

Στην ομιλία της στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η κ. Φώφη Γεννηματά  εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για ελλειπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και για χαλάρωση μετά το πρώτο κύμα πανδημίας. Καθημερινά αποδυναμώνεται η δημοκρατία, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά να μην επιτρέψουμε να δοθεί χαριστικό χτύπημα σε αυτούς που ακόμα πληρώνουν τα σπασμένα της προηγούμενης κρίσης. Αλοίμονο αν προστεθούν προβλήματα κρυφής δεξιάς με κρυφή ατζέντα που πιστεύει στο δόγμα νόμος και τάξη αλλά με δύο μέτρα σταθμά, που βλέπει τα αγαθά της δημόσιας υγείας και της Παιδείας ως περιττό λίπος που μπορεί να το προσφέρει σε διάφορες φιλικές δυνάμεις», ανέφερε η Φώφη Γεννημαστά.

«Κύριε Μητσοτάκη, η μάσκα του σοσιαλδημοκράτη που προσπαθείτε να φορέστε δεν σας προστατεύσει από τις χρόνιες ασθένειες του κόμματος σας. Ακόμη και σήμερα αναζητείτε σχέδιο για την δεύτερη φάση της πανδημίας», πρόσθεσε.

«Περιορίσατε τους ελέγχους γιατί ξεμείνατε από εργαστήρια και μοριακούς αναλυτές και τώρα απειλείται το σύνολο του πληθυσμού ακόμα και οι νέοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη. Πώς φτάσαμε ως εδώ;» , αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά και απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε : «Δώσατε πρώτος το μήνυμα της χαλάρωσης, σφυρίξατε λήξη. Τα ίδια τα στελέχη εμφανίστηκαν σε σειρά εκδηλώσεων χωρίς μάσκα και χωρίς τήρηση των μέτρων προστασίας κι όταν άρχισε η αύξηση είπατε ότι φταίνε οι νέοι», επεσήμανε προσθέτοντας : Ανοίξατε τα χερσαία σύνορα χωρίς όρους και τώρα επιμένετε ότι δεν είναι εισαγόμενα τα κρουσματα και ότι φταίνε οι πολίτες.

Εφιαλτικό αυτό που γίνεται στα γηροκομεία. Ξέρατε για το πρόβλημα και δεν λάβατε μέτρα, συνέχισε η κυρία Γεννηματά, ενώ επέμεινε ότι κλειδί είναι τα τεστ και τα κινητά κλιμάκια για έγκαιρη ιχνηλάτηση.

Χρειάζεται άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ταχύρρυθμα σεμινάρια στο ΕΣΥ, ανέφερε, ενώ καλεσε τον Ιδιωτικό τομέα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για τα σχολεία, επέκρινε την κυβέρνηση:

«Να είχατε λάβει μέτρα ώστε να μην έχουμε πάνω από 15 παιδιά σε κάθε τάξη , να είναι ολιγομελή τα τμήματα και να αξιοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και με επιμόρφωση καθηγητών. Αλλά φαίνεται ότι αρκεί στην κυβέρνηση να έχουν μια μάσκα κι ένα Παγουρίνο τα παιδιά», ανέφερε.

Για τον τουρισμό και την εστίαση

Η χρονιά χάνεται, τόνισε η Φώφη Γεννηματά επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι έπρεπει να έχει μειώσει τον ΦΠΑ κατά 6% στον τουρισμό και την εστίαση. «Μισή δουλειά μισός μισθός το δόγμα που εφαρμόζεται», σχολίασε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr