Γεννηματά Μητσοτάκης: Να δώσει τώρα λύση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

0
13

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να δώσει τώρα λύση στους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό με άμεση ενίσχυση από το κράτος για τον μήνα Δεκέμβριο».

Πιο αναλυτικά, σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι τα προβλήματα από την πανδημία είναι εδώ και στην υγεία και την οικονομία και όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό «με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) μέχρι και τον Οκτώβριο».

Με απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, «η ρύθμιση διεκόπη και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών, δηλαδή 400 ευρώ τον μήνα για τρεις μήνες».

Και συνέχισε αναφέροντας το εξής: «Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τη μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534 ευρώ στα 400 ευρώ) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40 με 60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει».

«Μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειές τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες. Χωρίς εισόδημα, χωρίς προοπτική για το άμεσο μέλλον, με το άγχος να κυριαρχεί στη ζωή τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος Χριστούγεννα».

«Η άμεση ενίσχυση από το κράτος για τον μήνα Δεκέμβριο είναι μονόδρομος. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση τώρα», κατέληξε η κα Γεννηματά. Άλλωστε, έντονα επικριτική ήταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τη στάση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής πριν από λίγες ημέρες ενώ σχολίασε και τις δύσκολες ημέρες με την έξαρση της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή των πολιτών καθώς και στην οικονομία.

Έτσι, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε αδύναμη και ανίκανη να περιορίσει την ένταση, να καθυστερήσει και να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας» ενώ επεσήμανε ξανά πως για την πλήρη αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αναγκαίος συγκεκριμένος οδικός χάρτης, ώστε να αποφευχθούν νέα λάθη και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr