Γεννηματά Τουρκία: Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποφασίσουν στο ίδιο τραπέζι μία εθνική γραμμή

0
33

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι αρνείται να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και να εξασφαλίσει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό και ομοψυχία στη χώρα.

«Θεωρώ ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποφασίσουν στο ίδιο τραπέζι μία εθνική γραμμή. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει εθνική γραμμή στην Ελλάδα. Και το γεγονός ότι στελέχη της κυβέρνησης λένε διαφορετικά πράγματα επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει μία ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το πρωί στη εκπομπή «Καλημέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

«Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα»

«Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Τσίπρα. Δεν ήθελε τον διάλογο και τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις για να έχει τα χέρια του λυμένα», προσέθεσε η κα Γεννηματά, ενώ υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει διάλογος με την Τουρκία εν κρυπτώ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία έχει ξεφύγει από τις προκλήσεις, έχει προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες, σε επιθετικές πράξεις εναντίον μας. Η Τουρκία έχει μια ξεκάθαρα αναθεωρητική στρατηγική, καταπατά το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί να συνομιλεί με όλους ως μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη με τους δικούς της όρους. Αυτό που καταλαβαίνει η Τουρκία δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά οι κυρώσεις. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε.

Σχολίασε αιχμηρά και τις αποκαλύψεις σχετικά με την τραγωδία με τα 102 θύματα στο Μάτι

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε αιχμηρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» για παρεμβάσεις συγκάλυψης των ευθυνών στη τραγωδία στο Μάτι. Υπογράμμισε ότι το χειρότερο από όλα είναι ότι «ενώ το γνώριζε η κυβέρνηση, έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου για να καλύψουν τις ευθύνες αυτές. Πέρα από πρωτοσέλιδα, η δικαιοσύνη που έχει αναλάβει την υπόθεση πρέπει να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και όλα να έρθουν στο φως».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr