Γεωργαντάς: Από τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για δήλωση των αποθεμάτων πρώτων υλών

0
69

Γεωργαντάς: Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις διαθέσιμες ποσότητες

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις διαθέσιμες ποσότητες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα προϊόντα, πρώτων υλών. Ο Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο Κανάλι Ενα εξήγησε ότι η καταγραφή θα πρέπει να επικαιροποιείται κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των αποθεμάτων και να αποτρέπεται κάθε κερδοσκοπική προσπάθεια.

Για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί

Από τους ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1.500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, για προσπάθεια αισχροκέρδειας, είπε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι να γίνεται έλεγχος εάν δικαιολογείται η όποια ανατίμηση με βάση την αύξηση των πρώτων υλών. Ειδικά για όσους επιχειρήσουν κερδοσκοπία, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι το κράτος θα είναι αυστηρό. «Σε μια τέτοια περίοδο δεν είναι μόνο παράνομο, είναι και απολύτως ανήθικο, για όποιον το επιχειρεί», σημείωσε.

Για τη στήριξη των αγροτών

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι στηρίζει τους αγρότες να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραγωγή και αναφέρθηκε στα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται. Προσέθεσε, ότι εντός των επομένων ημερών, θα ανακοινωθεί ο τρόπος κατανομής της ενίσχυσης 45 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών, με βάση τον τζίρο του προηγουμένου έτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr