Γεωργιάδης για εστίαση: Θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν τα δεδομένα

0
44

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Mega για την εστίαση μόλις τελείωσε η σύσκεψη που είχαν στελέχη της κυβέρνησης και εκπρόσωποι του κλάδου. Τόνισε ότι η εστίαση θα ανοίξει όταν το επιτρέψουν τα δεδομένα, ενώ ενημέρωσε ότι «Σχεδιάσαμε τη μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ». Να σημειώσουμε ότι παρόλο που αποφασίστηκε χτες το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η επιδημιολογική κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για περατέρω άνοιγμα αυτή την στιγμή.

«Η μεγαλύτερη αγωνία όλων είναι ότι δεν έχουν κεφάλαιο κίνησης. Αποφασίσαμε να καλύψουμε την αγορά υλικών, πρώτων υλών, για την επανεκκίνηση» είπε ο υπουργός. «Καλύπτουμε για όσους είχαν πάνω από 30% πτώση τζίρου, το 7% του ετήσιου τζίρου του 2019, προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες και θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς «πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει το σύνολο των επιχειρησεων της εστίασης να ανοίξουν».

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να επανεκκινήσουν αρκετοί κλάδοι ακόμη και αρκετά πιο μετά θα ανοίξει η εστίαση. Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει ημερομηνία ή αν είναι πριν το Πάσχα αν και σημείωσε ότι «δεν είναι θέμα των δύο επόμενων εβδομάδων».

Γεωργιάδης για εστίαση: Θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν τα δεδομένα

Γεωργιάδης για εστίαση: Θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν τα δεδομένα

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τα self test, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι όσο το δυνατόν γρηγορότερα έρθουν τα test, θα χρησιμοποιηθούν και στο λιανεμπόριο και σε άλλους κλάδους.

«Αυτή μας η απόφαση, δρα στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε ως κυβέρνηση στον κόσμο της αγοράς, του λιανικού εμπορίου αλλά και τους πελάτες, ότι θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι κατά την προσωπική του άποψη το λιανικό εμπόριο δεν έπαιξε ρόλο στην άνοδο της πανδημίας.

«Θέλω να παρακαλέσω λοιπόν τους πάντες, αυτή μας την εμπιστοσύνη να την αξιοποιήσουν και να την τιμήσουν. Διότι αν τα πράγματα εξελιχθούν στραβά, καταλαβαίνεται ότι θα πρέπει να ανατρέψουμε αυτή μας την απόφαση» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κόπος τους, ο θρήνος και το πένθος τους μας συγκλονίζει και γι’ αυτό πήραμε και δύσκολα μέτρα» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις οικογένειες που είχαν κρούσματα ή έχασαν κάποιο άτομο από τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «από την άλλη πλευρά έχουμε και μια πραγματικότητα, που έδειχνε ότι ο κόσμος ήταν σε πολύ μεγάλο κάθε μέρα έξω στους δρόμους, στα πάρκα, στα πεζοδρόμια και την πανδημία να διαδίδεται και τα καταστήματα να οδηγούνται στην καταστροφή».

Γεωργιάδης για εστίαση: Θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες πρώτα

Γεωργιάδης για εστίαση: Θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες πρώτα

«Αυτή τη στιγμή έπρεπε να σταθμίσουμε τη μεγάλη ζημία που δημιουργείται και στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους από τη στάση του εμπορίου» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν θα μπορούσε να γίνει ταυτόχρονα με το λιανεμπόριο, με αποτέλεσμα να πάει για λίγο αργότερα.

«Η επιστροφή μας στην κανονική ζωή, όπου όλα θα δουλεύουν όπως τα είχαμε συνηθίσει έχει ακόμα δρόμο, τόσο όσο θα χρειαστεί για να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι αυτό επιτυγχάνεται όταν εμβολιαστεί άνω του 50% του πληθυσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr