Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα ξανακλείσει

0
38

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε σε συνέντευξή του τόνισε ότι τα καταστήματα που έχει αποφασιστεί να ανοίξουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου, θα ξανακλείσουν αν δεν τηρηθούν τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα οι επιστήμονες εισηγήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίασή τους να μην ανοίξουν ούτε τα καταστήματα ούτε να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, καθώς τα ενεργά κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είδπε χαρακτηριστικά «Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα».

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου θα τηρήσει τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια» πρόσθεσε, αναφέροντας πως όλοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι για το στοίχημα – ρίσκο που έχει παρθεί για την μερική λειτουργία του λιανεμπορίου.

Όταν ρωτήθηκε για το χρονικό διάστημα που θεωρείται ικανό ώστε να ληφθεί απόφαση για κανονικό άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός σχολίασε πως έχουμε δρόμο σε αυτό το ζήτημα, καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας και να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κύμα του ιού.

«Ας εμπεδώσουμε καλά ότι πάμε σε μια πολύ αυστηρή λειτουργία της αγοράς, με πολύ συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα» τόνισε. Όσον αφορά τα πολυκαταστήματα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.

Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα ξανακλείσει

Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα ξανακλείσει

Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, επιτρέπεται από την Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία του λιανεμπορίου, πλην των μεγάλων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και έως 3 ώρες συνολικά την ημέρα.

Πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και εντός καταστήματος με την μέθοδο click in shop, με τον αυστηρό περιορισμό του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες, με ραντεβού. Για τη μετάβασή τους στα καταστήματα λιανεμποροίου, οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 13032.

Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης από Δευτέρα πρώτα θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα που θα πάμε για ψώνια και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό -στο οποίο θα περιγράφεται ακριβώς η ημέρα και η ώρα που έχουμε ραντεβού- στη συνέχεια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας, για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή του SMS 13032 στο ο πολίτης θα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα, χωρίς τον περιορισμό της διαδημοτικής μετακίνησης ή των 2 χιλιομέτρων. Θα υπάρχει όμως «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr