Γεωργιάδης: «Όχι» σε lockdown – Έρχονται ανακοινώσεις

0
152

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και στο αν βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τα Χριστούγεννα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και στο αν βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τα Χριστούγεννα.

Για το ενδεχόμενο lockdown

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως: «Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, διευκρίνισε, παράλληλα, πως ο ίδιος δεν έχει ζητήσει μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας των κέντρων διασκέδασης κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

Για τα ενεργειακά και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως έχει δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ – όπως διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή – τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το 2022.

Ερωτηθείς γιατί δεν καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το Κράτος και θα δημιουργηθεί έλλειμμα.

Γεωργιάδης

Για τα στοιχεία του πληθωρισμού Νοεμβρίου

Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είπε πως για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο κομμάτι αφορούσε την ενέργεια, καθώς συμπαρασύρει και τις τιμές άλλων προϊόντων. Σημείωσε πως η αγορά στην Ελλάδα λειτουργεί ακόμα ανταγωνιστικά και οι τιμές διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, με τη συνδρομή και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Μιλώντας για τη  μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, χωρίς να την υποβαθμίζει, όπως τόνισε, είπε πως «της έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία». Γνωρίζουμε τις παθογένειες του ΕΣΥ, ανέφερε και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει καμία πολιτική σκοπιμότητα στην έκθεση. «Είναι ένα επιστημονικό ζήτημα, τα ίδια προβλήματα συζητούν οι Υπουργοί Υγείας στις υπόλοιπες χώρες», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τις τιμές στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που υπολογίζεται ότι σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι ακριβότερο κατά 15%, ο Υπουργός εξήγησε πως αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά είχαμε αποπληθωρισμό λόγω της κλειστής οικονομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr