Γεωργιάδης – Παπαθάνασης: Σε καραντίνα οι δύο υπουργοί

0
30

Με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε γνωστό ότι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης μπαίνουν σε καραντίνα καθώς είχαν συναντήσει άτομο που διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη αλλά λίγο πριν την αναχώρησή τους ενημερώθηκαν πως επενδυτής από το εξωτερικό, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή, βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό.

Σημειώνεται πως οι δύο υπουργοί δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό όταν ενημερώθηκαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με το κρούσμα. Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επρόκειτο να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί».

Στη συμπρωτεύουσα σήμερα ο πρωθυπουργός:

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με παραγωγικούς φορείς ενώ αναμένεται να βρεθεί και στο Technopolis ICT Business Park. Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Έπειτα, στις 12:45 θα έχει σύσκεψη με επιστημονικούς φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ.

Στη συνέχεια, περίπου στις 14:00, θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα ενημερωθεί για την πορεία της κατασκευής του , την προσπάθεια βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου του , την ανάπλαση της , τις επενδύσεις στο λιμάνι, την κατασκευή του νέου γηπέδου του , την πορεία υλοποίησης του Thess Intec, την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Πάυλου Μελά, το επιβλητικό έργο Fly Over στην περιφερειακή οδό και την κατασκευή των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Αμφίπολης – Δράμας. Το απόγευμα και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω συναντήσεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί στο Technopolis ICT Business Park και μετά να αναχωρήσει για την Αθήνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr