Γεωργιάδης: Προχωρά κανονικά η επένδυση της Microsoft

0
271

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε από το βήμα της Βουλής σχετικά με την επένδυση της Microsoft. Να θυμίσουμε ότι η Microsoft αναμένεται να κάνει μία επένδυση ύψους 1 δις στην Ελλάδα, αλλά και ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε σχολιάσει την επένδυση ως κίνηση εκδημοκρατισμού.

Η επένδυση της Microsoft σε κόμβο «data center» στην Ελλάδα προχωρά κανονικά, ενώ η Pfizer σκοπεύει να αυξήσει τις προσλήψεις μηχανικών στο «digital center» που εγκαθίδρυσε στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Σχετικά με την επένδυση της Microsoft

Η εμβληματική επένδυση της Microsoft προχωρά κανονικά, εντός χρονοδιαγράμματος, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι είπε ο κ. Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στην επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι έχει ήδη εγκαθιδρυθεί το «Ψηφιακό Κέντρο» της εταιρείας, και ότι, ενώ στην αρχική μας συμφωνία ήταν να γίνει πρόσληψη 200 μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, σήμερα ανακοινώθηκε ότι έχουν ήδη προσληφθεί 300 μηχανικοί και όπως «μας έχει ενημερώσει η εταιρεία, σκοπεύει να ανεβάσει τις προσλήψεις στους 500 μηχανικούς, επειδή είναι ευχαριστημένοι από την καλή ποιότητα των ανθρώπων που βρήκε στη Θεσσαλονίκη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μιλώντας για την ελληνοαμερικανική συμφωνία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι προϊόν μόχθου, οργανωμένης διακυβερνητικής δουλειάς, και μεγάλων συζητήσεων με την προηγούμενη και την παρούσα αμερικανική κυβέρνηση, η οποία «συνεχίζει πλήρως, την ίδια πολιτική στον τομέα των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ». Είπε, επίσης, ότι η συμφωνία είναι διακομματική, καθώς στηρίζεται σε μια οικοδόμηση στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που υπηρετούν πια διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, από την κυβέρνηση των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα έως την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποια κόμματα ήταν θετικά στην συμφωνία

Αυτό ανεβάζει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, και ως αποτέλεσμα έχει να φέρει στην Ελλάδα θέσεις εργασίας, επενδύσεις και το κυριότερο μεταφορά τεχνογνωσίας υψηλής τεχνολογίας, που απολύτως χρειαζόμαστε για να μπορεί η χώρα μας να ανταγωνίζεται ισότιμα τα άλλα έθνη.

Υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και Κίνημα Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ, ενώ «παρών» δήλωσαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr