Γεραπετρίτης: Η φορολόγηση των εταιρειών πετρελαίου έγινε για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

0
47

«Τα χρήματα από τα υπερκέρδη μπαίνουν σε ένα ταμείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού» είπε ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Τα χρήματα από τα υπερκέρδη μπαίνουν σε ένα ταμείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού» είπε ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι εκλογές προβλέπεται να γίνουν στο τέλος της τετραετίας και πρόσθεσε ότι: «νομίζω ότι το αρνάκι στο χωριό θα το φάμε με ησυχία», τοποθετώντας με αυτό τον τρόπο τις εκλογές μετά το Πάσχα.

Όσον αφορά τη φορολόγηση των υπερκερδών είπε: «Η φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων έγινε για την καταπολέμηση του πληθωρισμού» δήλωσε ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κάρτα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να λέγεται «food pass» αλλά «Κάρτα αγορών» καθώς περιλαμβάνει και προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, όπως πχ χαρτικά και άλλα που βρίσκουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι το 2ο μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η πρώτη ήταν από τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και τώρα από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων» προσέθεσε και εξήγησε ότι «τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε ένα ταμείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Είναι η πιο άμεση περίπτωση αναδιανομής πλούτου. Αυτό που προσπαθήσαμε είναι να μην υπάρχουν οριζόντιες ελάφρυνσης που θα ικανοποιούσαν όλους αλλά λιγότερο, αλλά πήγαμε στοχευμένα σε όσους το έχουν ανάγκη. Μιλάμε για πάνω από 8 εκατ. πολίτες που επωφελούνται από την κάρτα αγορών και τα χρήματα αυτά πρέπει να κατευθυνθούν στον κλάδο που πλήττεται από τον πληθωρισμό, δηλαδή στην αγορά. Θέλαμε να καλύψει το μέτρο το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν αυτές οι εξαγγελίες είναι προεκλογικές, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «δεν είναι προεκλογικές. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, οι αυξήσεις στις συντάξεις και όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί, παράγονται από την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, που πιστώνεται στους πολίτες και επιστρέφει σε εκείνους».

Πηγή: Pagenews.gr