Γεραπετρίτης: Νομοθετική ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση εμπορίας κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης

0
77

Την βούληση της κυβέρνησης να εισάγει ρυθμίσεις για την καθολική απαγόρευση εμπορίας κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας

Την βούληση της κυβέρνησης να εισάγει ρυθμίσεις για την καθολική απαγόρευση εμπορίας κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής εξήγησε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο διακριτά θεσμικά επίπεδα προκειμένου από την μια να εκσυγχρονίσει το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ με μεγαλύτερους βαθμούς διαφάνειας οι οποίοι όμως δεν θα λειτουργούν ανασχετικά στο εθνικά κρίσιμο επιχειρησιακό της έργο και από την άλλη να αντιμετωπίσει την διακίνηση και χρήση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης.

«Θέλω να υπογραμμίσω πως άλλο πράγμα το ζήτημα των νόμιμων παρακολουθήσεων που γίνονται με τις εγγυήσεις του νόμου, και άλλο ζήτημα οι παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία επαναφέρει το διπλό δικαστικό φίλτρο για την έγκριση αιτημάτων παρακολούθησης της ΕΥΠ.

«Αν κάποιος προστρέξει στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία θα διαπιστώσει πλήθος κακόβουλων μηνυμάτων που αποτελούν βιομηχανία καταστροφής της Δημοκρατίας μας. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο προστασίας. Ακόμα όμως και αν η πρωτοβουλία αυτή δεν θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο σας εγγυούμαι ότι η παρούσα Βουλή θα είναι πιο εμπροσθοβαρής. Εχουμε κάθε διάθεση για σκληρές ρυθμίσεις εως και καθολικής απαγόρευσης εμπορίας τέτοιων λογισμικών. Θέλουμε η γάγγραινα αυτή να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr