Γεραπετρίτης: Σοβαρότατος εθνικός κίνδυνος εάν Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

0
56

«Πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Επικρατείας

«Στο μεσοπρόθεσμο ύψους 6,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται η πλειονότητα των μέτρων της ΝΔ, το οποίο έχει κατατεθεί στην ΕΕ και έχει εγκριθεί» ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 2,9 δισ. ευρώ που περιγράφεται μέσα στο μεσοπρόθεσμο και ο οποίος δημιουργείται από το πλεόνασμα. «Ο δημοσιονομικός χώρος είναι 0,7% του ΑΕΠ και από εκεί χρηματοδοτούνται όλα όσα δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί»,εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που έχε προκύψει με τη μουσουλμανική μειονότητα, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και ιδιαίτερα από όλους τους Έλληνες βουλευτές».

Αναφερόμενος στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική», προσθέτοντας πως εάν ένας Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτό αποτελεί «σοβαρότατο εθνικό κίνδυνο».

Πηγή: Pagenews.gr