Γερμανία: Από τέλη Ιουνίου σε εστιατόρια και για διακοπές

0
54

Από τέλη Ιουνίου αναμένεται να είναι εφικτό στη Γερμανία το νακάνουν οι πολίτες διακοπές αλλά και να επισκεφθούν εστιατόρια, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις που εξέφρασε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Τόμας Μπάραϊς, αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Να σημειωθεί πως στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ δέχθηκε σκληρή κριτική για την ανακοίνωση επιβολής σκληρών μέτρων για το Πάσχα, κάτι το οποίο απέσυρε, ενώ στη συνέχεια ζήτησε και συγγνώμη από το Γερμανικό λαό.

Γερμανία

Γερμανία: Πως θα εξελιχθεί ο εμβολιασμός

Ο Μπάραϊς, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού, είπε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκετές ώστε να εμβολιάσει κάθε ενήλικα τουλάχιστον με την πρώτη δόση. «Αυτό θα καταστήσει τις διακοπές και τις επισκέψεις σε εστιατόρια εφικτές για όλους», είπε ο ίδιος, ο οποίος είναι βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σε ένα αντίγραφο συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Τα σχόλιά του αντικρούουν εκείνα που έκανε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο οποίος δήλωσε σήμερα στην Bild am Sonntag ότι κατά την άποψή του τα ταξίδια θα είναι και πάλι εφικτά τον Αύγουστο. Οι Γερμανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα ακόμη κι εν μέσω πανδημίας, αλλά η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Μολαταύτα χιλιάδες Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στην Μαγιόρκα για τις διακοπές του Πάσχα μετά την αφαίρεση από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης περιοχής από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες λόγω κορονοϊού περιοχές.

Γερμανία

Γερμανία: Είσοδος μόνο με αρνητικό τεστ

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ανακοίνωσε προ ημερών ότι όσοι ταξιδιώτες από το εξωτερικό πετούν με προορισμό τη Γερμανία θα πρέπει να υποβληθούν σε test κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Μαρτίου.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε test κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση, ανεξάρτητα από το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται η χώρα προέλευσής τους. Οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέπουν στους επιβάτες να ταξιδέψουν μόνο αν έχουν μαζί τους αρνητικό test κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr