Γερμανία: Διχασμός για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

0
59

Γερμανία: Το 43% είναι υπέρ, το ίδιο ποσοστό κατά.

Σε δίλημμά έχει έρθει η κοινή γνώμη στην Γερμανία, για τα νέα σχέδια της χώρα σε σχέση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, το 43% τάσσονται υπέρ της σχεδιαζόμενης νομιμοποίησης, ενώ το ίδιο ποσοστό απορρίπτει το σχέδιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Το ζήτημα αυτό φαίνεται ότι διχάζει τις γενιές, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων που είναι 18-29 ετών τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης και τα δύο τρίτα των άνω των 65 ετών είναι αντίθετοι ή δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός, των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, σχεδιάζει «ελεγχόμενη διάθεση της κάνναβης από αδειοδοτημένα καταστήματα σε ενηλίκους για λόγους κατανάλωσης». Έτσι «θα ελέγχεται η ποιότητα, θα εμποδίζεται η διάθεση μολυσμένων ουσιών και θα διασφαλίζεται η προστασία των ανηλίκων», σύμφωνα με τη συμφωνία που συνήφθη στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο γ.γ. του συντηρητικού κόμματος CSU, Μάρκους Μπλούμε, τάχθηκε κατά των σχεδίων του νέου κυβερνητικού συνασπισμού. «Η κάνναβη είναι και παραμένει ένα ναρκωτικό πύλη εισόδου», δήλωσε στην εφημερίδα. «Μπορεί κάποιος να το δει αυτό στην Ολλανδία, όπου μια χαλαρή πολιτική έναντι των ναρκωτικών έκανε μια χώρα να γίνει λημέρι για το οργανωμένο έγκλημα», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ DPA

Κάνναβη: Λίγα λόγια για το φυτό

Το Skunk είναι μια εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία ινδικής κάνναβης.

Στην Αγγλία και σε πολλές χώρες (μεταξύ τους και η Ελλάδα) έχει γίνει πλέον ένας γενικός όρος αναφοράς στο χόρτο. Ο καλλιεργητής μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει τον κύκλο ζωής ενός δενδρυλλίου σε βαθμό που να ανθοφορεί μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και παράλληλα να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο αφού μειώνεται ο όγκος του.

Έτσι, η καλλιέργεια εσωτερικού χώρου, η λεγόμενη υδροπονική, επιτυγχάνει μεγάλη και γρήγορη παραγωγή «δυνατού χόρτου», αφού δεν απαιτούνται τεράστια δενδρύλλια κάνναβης που κάνουν πολλούς μήνες να ανθίσουν και παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα στα καρτέλ να δημιουργήσουν σε εσωτερικούς χώρους συνθήκες που προσομοιάζουν ή σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερες από το εξωτερικό περιβάλλον.

svg%3EΣτην υδροπονική καλλιέργεια τα βασικά θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξη των φυτών παρέχονται με λιπάσματα, τα οποία φυσικά προστίθενται και στις εξωτερικές καλλιέργειες, ενώ οι απαραίτητες λοιπές συνθήκες ανάπτυξης των δενδρυλλίων εξασφαλίζονται με τεχνικά μέσα. Ο φωτισμός του υδροπονικού φυτωρίου παρέχεται από διαφόρων ειδών λυχνίες (νατρίου, φθορισμού, αλογόνου) που εξομοιώνουν τον τεχνητό φωτισμό με το χρωματικό φάσμα του ηλιακού φωτός κατά τις διάφορες εποχές του έτους. Χρησιμοποιούνται επίσης ανεμιστήρες, συσκευές εξαερισμού, ιονιστές, αφυγραντήρες χώρου, όργανα μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας.

Έχει βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ κάνναβης, έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες διασταυρώσεις χάριν στα ιδιαίτερα γενετικά χαρακτηριστικά του, που προέρχονται από 25% Αφγανή ίντικα – 25% Μεξικάνα και 50% Κολομπιάνα σατίβα. Το Skunk#1 χρησιμοποιείτε σαν όνομα για να διατηρηθεί η αληθινή γενιά skunk, και όλα τα έμπιστα και υψηλής ποιότητας seedbanks, λένε ποια strains τους προέρχονται απ το πραγματικό Skunk.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr