Γερμανία κορωνοϊός: 123 νεκροί – 1.284 σε 24 ώρες

0
56

Γερμανία κορωνοϊός: Άλλοι 123 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο στην Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, στη Γερμανία. Πλέον, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του ιού έφθασε τους 7.119, δείχνουν τα δεδομένα για τη Γερμανία που συγκεντρώνει καθημερινά το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των θανάτων πάντως ήταν μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (165). Εξάλλου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 1.284 και έφθασε τα 166.091. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 1.000 για πρώτη φορά έπειτα από τρεις ημέρες στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης.

Προσοχή συνέστησε η Μέρκελ ανακοινώνοντας την μερική επιστροφή στην κανονικότητα:

«Μπορούμε να δείξουμε λίγο θάρρος, καθώς οι αριθμοί είναι πολύ ευχάριστοι, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί», δήλωσε χθες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που εφαρμόζονται για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση νέας αύξησης των κρουσμάτων.

Μετά την τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων αποφασίστηκε η ισχύς του περιορισμού των επαφών να παραταθεί έως και τις 5 Ιουνίου, επιτρέπεται ωστόσο στο εξής η επαφή και με άτομα τα οποία δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Επιπλέον, αίρεται η απαγόρευση που αφορούσε την άθληση σε εξωτερικούς χώρους, με την τήρηση πάντα των γενικών κανόνων περί αποστάσεων και μέτρων υγιεινής, καθώς και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία.

Τα καταστήματα μπορούν πλέον να επαναλειτουργήσουν ανεξαρτήτως μεγέθους, εφαρμόζοντας βέβαια νέους όρους για την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών τους. Εντός του δεύτερου μισού του Μαΐου θα ξεκινήσει και πάλι το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Bundesliga. «Έχουμε αφήσει πίσω μας την πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά έχουμε μπροστά μας μακρά μάχη με τον ιό. Πρέπει να προσέξουμε να μην μας ξεφύγει η κατάσταση», προειδοποίησε η καγκελάριος. 

Πηγή: Pagenews.gr