Γερμανία κορωνοϊός: 415 θάνατοι και σχεδόν 3.900 κρούσματα σε μία ημέρα

0
12

Σύμφωνα με ό,τι δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην εν λόγω ευρωπαϊκή χώρας αυξήθηκαν κατά 3.883 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.394.811.

Παράλληλα, άλλοι 415 ασθενείς με τη νόσο COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 68.318 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Να αναφέρουμε πως έχουν χορηγηθεί πλέον πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο. Σκοπός να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, οι κυβερνήσεις βασίζονται περισσότερο παρά ποτέ στον εμβολιασμό, ο οποίος επιταχύνεται, αποκαλύπτοντας ωστόσο τις ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών.

Δεν χρειάστηκαν παρά λιγότερες από τρεις εβδομάδες, από τη 2η Φεβρουαρίου, για να διπλασιαστεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν χορηγηθεί. Kαι ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα υποτιμημένος γιατί δύο μεγάλες χώρες, η Κίνα και η Ρωσία, δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα νεότερα δεδομένα τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες.

Αποκαλύπτεται όμως, η υπερεκπροσώπηση των πλουσίων χωρών. Περίπου το 45% των ενέσεων έχει γίνει στις χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου, μολονότι δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr