Γερμανία κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις έως τον Νοέμβριο

0
43

Στο πλαίσιο της αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία, οι ιθύνοντες σκοπεύουν να διατηρήσουν σε ισχύ την απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων τουλάχιστον ως τον Νοέμβριο, σύμφωνα με προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων. “Οι μεγάλες συγκεντρώσεις”, όπως φεστιβάλ, γιορτές χωριών και πόλεων, γιορτές στους δρόμους και άλλες εκδηλώσεις, “ δεν μπορούν να διεξάγονται αυτή την περίοδο και (…) τουλάχιστον ως τον Νοέμβριο”, αναφέρει το έγγραφο το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στην ημέρα. Θα επιτρέπονται μόνο περιορισμένες συγκεντρώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, να φορούν μάσκα και να υπάρχει δυνατότητα “ιχνηλάτησης των επαφών”.

Παράλληλα η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους θα παραμείνει σε ισχύ, ενώ σχολεία και παιδικοί σταθμοί μπορούν να συνεχίσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία τους, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι. Τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων καλούν τους Γερμανούς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή εντοπισμού κρουσμάτων του κορωνοϊού και ιχνηλάτησης των επαφών τους που τέθηκε σε λειτουργία χθες Τρίτη και την έχουν ήδη κατεβάσει 6,5 εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 187.184 κρούσματα και 8.830 θάνατοι – Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τοποθετεί την Τουρκία στις «περιοχές κινδύνου»

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Ινστιτούτου, η Τουρκία συγκαταλέγεται στις «περιοχές κινδύνου» κρούοντας έτσι το «καμπανάκι» σε ολόκληρη την υφήλιο. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει 14ήμερη καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στην Γερμανία από τη χώρα. Μεταξύ των 130 χωρών οι οποίες παραμένουν στο «κόκκινο» είναι η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Ταϊλάνδη, δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τους Γερμανούς. Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το προσεχές διάστημα η ταξιδιωτική προειδοποίηση και για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα ωστόσο με ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, για τις χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες λόγω της πανδημίας, είναι «μάλλον αδιανόητο» κάτι τέτοιο.

Η Τουρκία ήταν έως πέρυσι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς, μετά την Ισπανία και την Ιταλία.

Όσον αφορά την αντίδραση  εκ μέρους της Τουρκίας, εκφράζεται ήδη η δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που προκαλεί η γερμανική απόφαση στον τουρισμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα πληγεί σημαντικά. «Όλα είναι έτοιμα για ένα ασφαλές ταξίδι στην Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιοδικό «Der Spiegel» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους επιστημονικού λόγους πίσω από αυτή την απόφαση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr