Γερμανία κορωνοϊός: Πήρε πίσω την απόφαση για το άνοιγμα των σχολίων

0
60

Γερμανία κορωνοϊός: Η απόφαση για το πλήρες άνοιγμα των σχολείων και των νηπιαγωγείων, αλλά και την επανάληψη των αγώνων ποδοσφαίρου της Bundesliga αναβλήθηκε την Πέμπτη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, αλλά και από τα κρατίδια, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού ειδήσεων Focus Online, επικαλούμενοι πηγές που συμμετείχαν στις συζητήσεις.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησε βιντεοδιάσκεψη με ηγέτες από τις 16 πολιτείες της Γερμανίας για να επανεξετάσει τους περιορισμούς στη δημόσια ζωή που στοχεύουν στην καταστολή της επιδημίας του κορονωϊού.

Τα παιδιά είναι το ίδιο μολυσματικά με τους ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη του Charité

Σύμφωνα με χθεστινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εξίσου μολυσματικοί και μεταδοτικοί με τους ενήλικες είναι τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, αλλά μεταδίδουν τον ιό χωρίς προηγουμένως να εμφανίσουν συμπτώματα, αναφέρει μελέτη του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου. Επιπλέον, τα παιδιά, εφόσον εκτεθούν στον ιό, διατρέχουν περίπου το 1/3 του κινδύνου των ενηλίκων να μολυνθούν.

Για την έρευνα, η οποία διεξήχθη υπό τον καθηγητή Κρίστιαν Ντρόστεν και δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επιστημονικά, αξιολογήθηκαν 3.178 δείγματα από ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό, κατά το διάστημα από Ιανουάριο έως και 26 Απριλίου. Ανάμεσά τους ήταν και 37 παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου, 16 μαθητές δημοτικού σχολείου και 74 έφηβοι. «Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ παιδιών και ενηλίκων», έγραψε ο κ. Ντρόστεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ στην μελέτη επισημαίνεται ότι «με βάση αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να υπάρχει προσοχή έναντι της απεριόριστης επαναλειτουργίας των σχολείων και των νηπιαγωγείων στην παρούσα κατάσταση», καθώς «τα παιδιά είναι εξίσου μολυσματικά με τους ενήλικες».

Όπως διευκρινίζεται πάντως από την ίδια τη μελέτη του Charité, οι μελέτες σχετικά με το κατά πόσο τα παιδιά είναι πηγές της μόλυνσης είναι περίπλοκες, λόγω του γεγονότος ότι τα μέτρα προστασίας -περιλαμβανομένης και της αναστολής λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των σχολείων – τέθηκαν σε ισχύ πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές παρατήρησης.

Πηγή: Pagenews.gr