Γερμανία: Νέα αύξηση κρουσμάτων και νεκρών

0
46

Σαρώνει ο κορωνοϊός στη Γερμανία. Τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκε νέα αύξηση κρουσμάτων. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκαν κατά 17.051 φθάνοντας τα 2.808.873.  Θυμίζουμε ότι χτες ανακοινώθηκαν 9.549 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, ακόμη 249 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 76.342 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή. Χθες είχαν γνωστοποιηθεί 180 νεκροί.

Γερμανία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών

Eν τω μεταξύ, η Επιτροπή συνέστησε να μη χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών, λόγω των περιστατικών θρομβώσεων που διαπιστώθηκαν. Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «οπισθοδρόμηση» σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανοσοποίησης του πληθυσμού, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό δεν αλλάζει κάτι στην «υψηλή αποτελεσματικότητα» του εμβολίου. Κάλεσε μάλιστα τους άνω των 60 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς, όπως είπε, για αυτή την ηλικιακή ομάδα η διαδικασία τώρα θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. «Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πολύ αποτελεσματικό, κυρίως για τους μεγαλύτερους», δήλωσε.

Νωρίτερα, η διάσκεψη των υπουργών Υγείας ομοσπονδίας και κρατιδίων κατέληξε στην απόφαση να υιοθετηθεί η σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών. Από σήμερα (31η Μαρτίου), το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται σε όσους και όσες έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους. Όσοι βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο, αλλά επιθυμούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο σκεύασμα, θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα, πρόσθεσαν οι υπουργοί Υγείας.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και περιμένουν την δεύτερη, η καγκελάριος Μέρκελ διευκρίνισε ότι η STIKO θα εκπονήσει έρευνα έως το τέλος Απριλίου, οπότε και θα εκδώσει σχετική σύσταση. Τόσο η καγκελάριος όσο και ο υπουργός Υγείας επαναβεβαίωσαν προηγούμενη δήλωσή τους ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων από τις εταιρίες, έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει δοθεί η ευκαιρία στο σύνολο του πληθυσμού της Γερμανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr