Γερμανία-Rheinmetall: Η Ουκρανία χρειάζεται 800 τανκς για να νικήσει τη Ρωσία

0
22

Επικεφαλής της Rheinmetall, Άρμιν Πάπεργκερ πιστεύει ότι η Ουκρανία χρειάζεται 600 έως 800 τανκς για να νικήσει τη Ρωσία, σύμφωμνα με όσα δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα “Rheinische Post”.

Η εταιρεία όπλων διαπραγματεύεται επί του παρόντος την κατασκευή εργοστασίου αρμάτων μάχης σε ουκρανικό έδαφος. Αυτό θα μπορούσε να παράγει έως και 400 άρματα μάχης Panther ετησίως. Ελπίζει σε απόφαση “τους επόμενους δύο μήνες”.

Το Panther είναι ένα νέο κύριο άρμα μάχης με πυροβόλο 130 mm που παρουσίασε η Rheinmetall πέρυσι. Σύμφωνα με την εταιρεία, επιτρέπει βεληνεκές που είναι 50 τοις εκατό μεγαλύτερο από αυτό των συμβατικών αρμάτων μάχης με πυροβόλο 120 χιλιοστών. Η δεξαμενή των 59 τόνων λέγεται ότι είναι πλήρως ψηφιοποιημένη και έχει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων.

Η δήλωση αυτή έρχεται μία μέρα μετά τη δήλωση του Ρώσου πρώην προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος αντέδρασε επιθετικά και σαρκαστικά στην πρόταση της Rheinmetall να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής στην Ουκρανία. Η πρωτοβουλία ήταν πιθανώς ένα είδος “πρωτόγονου τρολαρίσματος” κατά της κρατικής ηγεσίας στο Κίεβο, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram σήμερα, σύμφωνα με το Spiegel.

“Αλλά αν οι Fritzes (σ.σ. “Φρίτζηδες”, παλιότερο πολεμικό ψευδώνυμο για Γερμανούς στρατιώτες) αποφασίσουν να χτίσουν πραγματικά εκεί (αν και στην πραγματικότητα είναι πραγματιστές άνθρωποι), τότε περιμένουμε με ανυπομονησία. Το γεγονός θα εορταστεί με τον κατάλληλο χαιρετισμό από το ‘Kalibr’ (σ.σ. τύπος ρωσικού πυράυλου) και άλλα πυροτεχνήματα”, απείλησε.

Πηγή: Pagenews.gr