Γερμανίδα ευρωβουλευτής για Καϊλή: «Δύσκολο να πιστέψω ότι δεν εμπλέκεται στο Qatargate»

0
49

Για την ύποπτη εμμονή της Εύας Καϊλή με το Κατάρ μίλησε η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο, Χάνα Νόιμαν.

Για την ύποπτη εμμονή της Εύας Καϊλή με το Κατάρ μίλησε η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο, Χάνα Νόιμαν. Το σκάνδαλο Qatargate έχει ταράξει συνθέμελλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ευρωβουλευτές διαπιστώνουν σιγά σιγά ότι πίσω από την πολιτική στάση της Εύας Καϊλή γύρω από το Κατάρ, μπορεί να κρύβονταν κάτι παραπάνω από μια συμπάθεια για το κράτος του Κόλπου, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι η Εύα Καϊλή δεν εμπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA, αναφερόμενη στο Qatargate η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο, Χάνα Νόιμαν.

«Όμως, μέχρι στγμής, δεν έχει καταδικαστεί για κάτι. Άρα πρέπει να πούμε ότι είναι ισχυρισμοί, δήλωσε η Νόιμαν. «Όμως είμαι πολύ θυμωμένη μαζί της διότι είχαμε πολιτικές διαφωνίες και ειλικρινά πίστευα ότι αυτές οι διαφωνίες είχαν να κάνουν με διαφορές συμφερόντων και όχι με το ότι εκείνη -όπως λέγεται- είχε δωροδοκηθεί», σημείωσε.

«Στο τέλος οι βελγικές αρχές θα φέρουν στο φως ολόκληρη την εικόνα. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι εντόπισαν πολλά μετρητά. Και βρήκαν πολλά μετρητά στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλη. Είναι δύσκολο λοιπόν να πιστέψει κανείς ότι ούτε εκείνη ούτε ο σύζυγός της είχαν σχέση με αυτά τα μετρητά», συμπλήρωσε η ευρωβουλευτής των Πρασίνων.

Η ευρωβουλευτής εκτιμά ότι το κύκλωμα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο, αναφερόμενη στην στάση πολλών ευρωβουλευτών απέναντι στο Κατάρ. «Η Εύα Καϊλή δεν ήταν η μόνη», υπογράμμισε. «Υπήρχαν και άλλοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που είχαν εκφραστεί πολύ θετικά για το Κατάρ. Και υποστήριζαν πολύ σθεναρά πολύ συγκεκριμένες θέσεις υπέρ του Κατάρ, θέσεις τις οποίες υποστήριζε ο πρέσβης του Κατάρ», επισήμανε η Νόιμαν.

«Όμως αν κάποιος τις διασταύρωνε με στοιχεία οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή με εργατικά σωματεία για παράδειγμα, τότε θα έβλεπε μια πολύ διαφορετική εικόνα». Η Νόιμαν ανέφερε μάλιστα ότι προσπαθούσε διαρκώς να εξηγήσει στην Εύα Καϊλή ότι η πραγματικότητα ίσως είναι διαφορετική από αυτήν που παρουσίαζε ο πρέσβης του Κατάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr