Γερμανός υπ. Άμυνας: Να κρίνουμε την Κίνα από τις πράξεις και όχι από τα λόγια της

0
17

Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τις προτάσεις του Πεκίνου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους εξέφρασε σήμερα τις επιφυλάξεις του σχετικά με τις προτάσεις του Πεκίνου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Όταν ακούω πληροφορίες – και δεν γνωρίζω αν είναι αληθινές – σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα σχεδιάζει να προμηθεύσει με drones καμικάζι την Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει ειρηνευτικό σχέδιο, τότε προτείνω να κρίνουμε την Κίνα από τις πράξεις και όχι από τα λόγια της», δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο Deutschlandfunk ο Μπόρις Πιστόριους.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρόταση της Κίνας ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Πεκίνο προσπαθεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής στον πόλεμο που έχει αναζωπυρώσει τις δυτικές συμμαχίες που θεωρούνται από το Πεκίνο και τη Μόσχα αντίπαλοι.

Με τη δημοσιοποίησή της, η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό της Κίνας ότι είναι ουδέτερη, παρότι εμποδίζει τις προσπάθειες στα Ηνωμένα Εθνη να καταδικάσουν την εισβολή. Το έγγραφο απηχεί τις ρωσικές καταγγελίες ότι οι δυτικές κυβερνήσεις ευθύνονται για την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και επικρίνει τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή: Pagenews.gr