Γεροβασίλη Μάτι εξώδικο: Προχώρησε σε νομική ενέργεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

0
37

Ακολουθεί τη νομική οδό όπως είχε προαναγγείλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, εναντίον της εφημερίδας Καθημερινή. Έστειλε εξώδικο καθώς στο δημοσίευμα «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της» και ζητάει επανόρθωση, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει μέσα στην μέρα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η κ. Γεροβασίλη δεν μπαίνει στη συζήτηση αν το ηχητικό είναι αυθεντικό, σύμφωνα με το Cnn.gr. Είτε είναι δεν είναι, θεωρεί την εμπλοκή του ονόματός της συκοφαντική.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Η «Καθημερινή» της Κυριακής δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος ακούγεται σε ηχητικό να απειλεί τον εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο, προκειμένου αυτός να συγκαλύψει τις ευθύνες στο πόρισμά του. Στο δημοσίευα αναφέρεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος «επαναλαμβάνει δύο φορές πως του μιλάει ακολουθώντας εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας και σε κάποιο σημείο διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από «την υπουργό», εννοώντας προφανώς την τότε πολιτική προϊσταμένη του, Όλγα Γεροβασίλη».

Οι δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη

Του εξωδίκου είχαν προηγηθεί δύο δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη. Στην πρώτη, το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε:

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Χθες, η κ. Γεροβασίλη είπε, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση της από τον κ. Ματθαιόπουλο:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως απειλή την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός μου να μην επιτρέψω σε οποιονδήποτε να με συκοφαντεί, να μην επιτρέψω στο ψέμα και τους όποιους εκφραστές του να λερώσουν την πολιτική διαδρομή, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Εξηγούμαι λοιπόν στον κύριο Πέτσα -που ζητά από μένα εξηγήσεις για κάτι το οποίο μέχρι χθες δε γνώριζα κι αν είναι αληθές ό,τι διάβασα στην Καθημερινή είναι ψευδέστατο όσον με αφορά».

Τι αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον Απόστολο Λυκεσά στο Κόκκινο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε:

«Αυτό που απασχόλησε τον κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες δεν ήταν να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αλλά ήταν να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, και να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να καπηλευτεί την τραγωδία στο Μάτι. Προσέθεσε ότι:

«Κανείς δεν απάντησε γιατί η ΝΔ με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επέλεξε να αναβαθμίσει σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας τον τότε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο είχε αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναβαθμίστηκε ο τότε υπεύθυνος της πυροσβεστικής σε υποστράτηγο και βεβαίως γιατί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΟΗΕ είχε μιλήσει για μια τραγωδία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

Η επιχείρηση καπηλείας που υιοθετούν επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από τη οικονομία, θα πέσει στο κενό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr