Γεροβασίλη: Οι γιατροί παραδίδουν τα όπλα γιατί δεν αντέχουν άλλο

0
132

Γεροβασίλη: Το Μπέργκαμο συμβαίνει στη χώρα μας δύο χρόνια μετά. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα χωριό, οι γιατροί παραδίδουν τα όπλα γιατί δεν αντέχουν άλλο, τόνισε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ζούμε τον τρόμο Μπέργκαμο εδώ και δύο χρόνια.

Η έλλειψη στρατηγικής είναι  το βασικό μειονέκτημα της Κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση έχει αποσυρθεί από τη διαχείριση της πανδημίας. Έχει παραιτηθεί, απλά δεν το ομολογεί και επαφίεται σε μάχες εντυπώσεων. Οι συνθήκες είναι τραγικές και εισερχόμεθα σε πολύ σκοτεινή περίοδο. Το Μπέργκαμο συμβαίνει στη χώρα μας δύο χρόνια μετά. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα χωριό! Οι γιατροί παραδίδουν τα όπλα γιατί δεν αντέχουν άλλο. Παραιτούνται» σημείωσε η κα Γεροβασίλη μιλώντας στο Kontra Channel.

Γεροβασίλη

«Και βέβαια οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται κάνουν μεγάλο κακό τόσο στον εαυτό τους όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο εκ του συντάγματος την ευθύνη για την προστασία της υγείας των πολιτών σε όλες τις συνθήκες, έκτακτες η κανονικές, φέρει η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όταν όλα και όλοι είναι καλά. Έχει ευθύνη για παράδειγμα γιατί δεν έχει πείσει τους πολίτες. Έχει ευθύνη γιατί δεν πραγματοποίησε καμπάνια στοχευμένη λαμβάνοντας υπόψη τα γνωρίσματα ομάδων πληθυσμού που αρνούνται τον εμβολιασμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της βόρειας Ελλάδας όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη χαμηλά», είπε.

«Αποστολή της κυβέρνησης δεν είναι να δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες. Ούτε να περιορίζεται σε μέτρα τιμωρητικά, ούτε να επιδίδεται σε επιδείξεις πυγμής και επικοινωνιακά κόλπα. Εδώ υπάρχει σαφής έλλειψη στρατηγικής για την αντιμετώπιση όσων είναι υποχρεωμένη να κάνει. Αν δε μπορεί ας βγει να το πει», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Η κα Γεροβασίλη, αποκάλυψε ότι «είμαστε πρώτοι σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη Πώς γίνεται η Ελλάδα να έχει εξαπλάσιο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την Γερμανία και δεκαπλάσιο από τη Γαλλία; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανεπαρκής φροντίδα υπηρεσιών υγείας. Σήμερα εφόσον όλοι χαρακτηρίζουν τις συνθήκες πολεμικές θα έπρεπε δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να λειτουργούν ενιαία, όπως στη Γαλλία! Θα έπρεπε εξαρχής να έχει στηθεί μηχανισμός συνέργειας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και για την προνοσοκομειακή περίθαλψη και για τη νοσηλεία».

Γεροβασίλη

«Πώς γίνεται να έχουμε ποσοστό θανάτων 80% και 90% σε διασωληνωμένους; Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χαμηλή ποιότητα νοσηλείας, σε υποδομές και σε εξειδικευμένο προσωπικό. Στη χώρα πεθαίνουν άνθρωποι που δεν τους παρέχεται η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα. Ας ακούσει επιτέλους η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας των ανθρώπων που ξημεροβραδιάζονται στα νοσοκομεία στην υπηρεσία των ασθενών. Ας μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα των πρακτικών χωρών της Ευρώπης που ενίσχυσαν τη δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανέφερε, «δραστικά μέτρα δεν σημαίνει το πόσα πρόστιμα θα πέσουν. Σημαίνει λήψη μέτρων ενίσχυσης και στελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας. Σημαίνει και αύξηση των μισθών των υγειονομικών. Ειρήσθω εν παρόδω, η προκήρυξη πρόσληψης 2000 γιατρών το 2018, την οποία και έχω υπογράψει αυτοπροσώπως ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Τι δηλοί ο μύθος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr