Γεροβασίλη: «Στρίβειν δια του αρραβώνος» σε συζήτηση για τους φόρους

0
58

Γεροβασίλη: «Στρίβειν δια του αρραβώνος» σε συζήτηση για τους φόρους

Τη σιγή επέλεξε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη το πρωί της Τρίτης (6/6) όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να εξηγήσει και να ονοματίσει τους «φίλους» της Νέας Δημοκρατίας για τους οποίους είχε πει λίγο νωρίτερα ότι «επέλεξε εκτίναξη της έμμεσης φορολογίας με στόχο να μη τους φορολογήσει». «Ποιοι είναι οι φίλοι; Και εσείς ποιους θα φορολογήσετε;» ρωτήθηκε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ και αρχικά απάντησε γενικόλογα «τους παραγωγούς και τις εταιρείες ενέργειας». «Πού θα πάτε; Στον Μυτιληναίο θα πάτε;» συνέχισε να ρωτάει ο Δημήτρης Οικονόμου με την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά με ένα χαμόγελο και τη φράση «οι Έλληνες δεν έχουν εταιρείες». Η Γεροβασίλη λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τους ισχυρούς φίλους της ΝΔ αλλά όταν ερωτάται…σιγή!

Την πίεσε ο δημοσιογράφος

«Να μας τα πείτε αυτά; Θέλω να ακούσω ποιους επιχειρηματίες; Έχετε υποσχεθεί χρόνια ότι θα πείτε ονόματα. Το έλεγε παλιά ο κ. Δραγασάκης, το ξέχασε μάλλον» συνέχισε το «πρέσινγκ» ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ με την κυρία Γεροβασίλη να «ανακρούει πρύμναν» και να λέει «εμείς καταγγέλλουμε τη ΝΔ που ασκεί αυτή την πολιτική». «Είπατε τους φίλους της» επέμεινε ο Δημήτρης Οικονόμου με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την τακτική «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε».

«Οι εταιρείες θέλουν να κερδίσουν. Η συζήτηση είναι τι κάνει το κράτος» είπε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία στη νέα ερώτηση «ποιους θέλει να ευνοήσει η ΝΔ;» επέστρεψε στη λογική «η ΝΔ είναι το πρόβλημά μας το κατανοείτε;». «Οι επιχειρηματίες κάνουν τη δουλειά τους Ποια πολιτική ακολουθεί το κράτος έχει σημασία» συνέχισε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μολονότι απάντησε «προφανώς» στην παρατήρηση ότι «τα λεφτά που λέτε θα τα πάρετε από τους επιχειρηματίες» όταν ρωτήθηκε ξανά «ποιοι είναι αυτοί, το ξέρουμε;» επέλεξε για τρίτη φορά το «στρίβειν δια του αρραβώνος»: «Το πρόβλημα σας είναι ότι δεν γνωρίζετε ποιοι έχουν τα διυλιστήρια στη χώρα και ποιοι είναι οι παραγωγοί ενέργειας, θα κοροϊδευόμαστε τώρα;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr