Γιάνης Βαρουφάκης Αίγινα κορωνοϊος: Δεν αρνήθηκα τον έλεγχο – Δέχομαι λάσπη

0
93

Γιάνης Βαρουφάκης Αίγινα κορωνοϊος: Τις τελευταίες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έγινε αντικείμενο συζήτησης. Αρχικά τα ρεπορτάζ έλεγαν ότι έσπασε την καραντίνα για να μεταβεί στην Αίγινα. Μάλιστα οι πληροφορίες μιλούσαν για άρνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να του γίνει έλεγχος από το λιμενικό σώμα. Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Ο πρώην υπουργός απέδωσε το σάλο που προκλήθηκε σε λασπολογία που εκπορεύεται από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην συζητηθεί η κριτική του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup. Ο κ. Βαρουφάκης, διέψευσε κατηγορηματικά πως αρνήθηκε τον έλεγχο και την διαδικασία απολύμανσης στο λιμάνι της Αίγινας, λέγοντας ότι έδειξε κανονικά την βουλευτική του ταυτότητα και πως έκατσε στην ουρά 15 λεπτά για να ψεκαστεί για απολύμανση το αυτοκίνητό του.

«Ασύστολα ψεύδη»

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες του δημάρχου Αίγινας πως αρνήθηκε τους ελέγχους απάντησε πως «όποιος το λέει αυτό ψεύδεται ασυστόλως»  και πρόσθεσε ότι δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση «με ανθρώπους που αυτοεξευτελίζονται». Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι η ΠΝΠ για τα περιοριστικά μέτρα δεν αφορούν την παραμονή στην πρώτη κατοικία και χαρακτήρισε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό τα όσα συμβαίνουν.«Τα περιοριστικά μέτρα με έπιασαν στην Αίγινα. Ο νόμος λέει ότι μένεις εκεί που σε πιάνει όχι εκεί που είναι το Ε1 σου. Έτσι λέει ο νόμος ξεκάθαρα. Δεν λέει να πας κάπου αλλού», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως ζήτησε τέσσερις φορές εγγράφως από το προεδρείο της Βουλής να γίνει με τηλεδιάσκεψη και για τους 300 βουλευτές η συνεδρίαση της ολομέλειας. «Αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα πλήγματος στον κοινοβουλευτισμό και στο νόμο. Ο νόμος λέει κάτι απλό: εκεί που είσαι μένεις. Εγώ είχα σκοπό να μείνω εδώ. ζητούσα συστηματικά επισταμένως και καθημερινά να τοποθετηθώ στη βουλή με τηλεδιάσκεψη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25.

Πηγή: Pagenews.gr