Γιάννης Αλαφούζος: Ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ΠΑΕ

0
49

Ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζεται να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια όταν και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα. Από τότε έχει επιστρέψει ουσιαστικά στα διοικητικά της ομάδας, έχει τις μετοχές, αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν πρόεδρος.

Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ, πήρε στα χέρια του τον Ιούνιο του 2012 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» που ανήκαν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (54,74%). Τότε ως επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», η οποία είχε (εκείνη την περίοδο) ως στόχο τη δημιουργία λαϊκής βάσης στην ομάδα.

Μολονότι ψηφίστηκε πρώτος πρόεδρος της «Συμμαχίας», αναζήτησε αρχικά κάποιο άλλο πρόσωπο για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ. Όταν ωστόσο, δεν καρποφόρησαν οι συζητήσεις που είχε με διάφορους υποψηφίους απ’ την ευρύτερη παναθηναϊκή οικογένεια. Τότε επέλεξε να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας που ξεκίνησε εκείνο το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας (και) την προεδρική θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος

Γιάννης Αλαφούζος: Η επιστροφή και το πρότζεκτ του γηπέδου

Στην προεδρία, παρέμεινε έως τη Γενική Συνέλευση της 21ης Απριλίου 2017, η οποία ανέδειξε νέο Δ.Σ., με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να διατηρεί την ιδιότητα του «απλού μέλους». Τον διαδέχθηκε ο αντιπρόεδρος Μάνος Μαυροκουκουλάκης (αναλαμβάνοντας «πακέτο» και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου) ο οποίος εντούτοις, αποχώρησε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, δίνοντας τη θέση του στον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού παρέμεινε στην προεδρία έως τις 25 Φεβρουαρίου του 201. Τότε τον διαδέχθηκε (ξανά) ο Μαυροκουκουλάκης και πλέον μέσα στις επόμενες εβδομάδες επίκειται ακόμη μία αλλαγή, με την επιστροφή του 63χρονου εφοπλιστή και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στη θέση του προέδρου.

Μία απόφαση που «συνδέεται» εν πολλοίς (και) με τη «Διπλή Ανάπλαση» και το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί για λόγους αρχής και ουσίας, να συμμετάσχει θεσμικά (και) με την ιδιότητα του προέδρου -πέραν αυτής του μεγαλομετόχου- στις τελικές συζητήσεις, στις συμβάσεις και σε όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες στο ζήτημα του γηπέδου.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr