Γιάννης Οικονόμου ενέργεια: Έβαλε «φρένο» στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές ενέργειας

0
24

Γιάννης Οικονόμου ενέργεια: Προσδιόρισε τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου ως το καταληκτικό ορόσημο για τη λήψη ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης των κοινωνιών

Φρένο στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές ενέργειας έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Δεν έχουμε τελειώσει εδώ με τη στήριξη της κοινωνίας», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προσδιόρισε τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου ως το καταληκτικό ορόσημο για τη λήψη ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης των κοινωνιών, συμπληρώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση, όπως ήδη κάνει, θα συνεχίσει πιο δραστικά να στηρίζει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου, έβαλε «φρένο» στα σενάρια για επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας λέγοντας ότι η κυβέρνηση μελετά «ό,τι μπορεί να είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται». «Αν είναι να βάλουμε πλαφόν στις τιμές ενέργειας και αυτά τα λεφτά να κληθούμε να τα πάρουμε πίσω από τους φορολογουμένους, γιατί κάπως θα πρέπει να επιχορηγήσουμε τη διαφορά (…), αυτό είναι ένα μέτρο που δεν θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως οι διαφορές τιμών στην παραγωγή μεταξύ υδροηλεκτρικών, ΑΠΕ και φυσικού αερίου, πηγαίνει σε έναν ειδικό λογαριασμό και δίνεται απευθείας στον καταναλωτή. Σε περίπτωση επιβολής πλαφόν, ενδεχομένως να μην ήταν αυτής της έκτασης η έκπτωση στους λογαριασμούς.

Για την Ισπανία

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι αυτό που τώρα κάνει η Ισπανία για τον δικό της καταναλωτή, είναι στην ουσία αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Δεν κάνει η Ισπανία κάτι συντριπτικά διαφορετικό από αυτό που κάνουμε εμείς», σημείωσε και πρόσθεσε πως θα έχει μια αξία να συγκριθεί η έκπτωση στο ρεύμα που τελικά θα πληρώνει ο Ισπανός καταναλωτής με τις εκπτώσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα επεσήμανε ότι η στήριξη στη χώρα μας έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως όποιο καινούριο μέτρο αποφασιστεί θα ανακοινωθεί στην ώρα του και όταν μετρηθεί σωστά. «Για να μην έχει ανακοινωθεί είναι σε φάση αξιολόγησης» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr