Γιάννης Ραγκούσης: Αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός ο νόμος για τις πορείες

0
21

Για επίσημα «αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νόμο» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παπαγεωργίου για το νομοσχέδιο για τις πορείες. «Η πρώτη επιβεβαίωσή μας, επισημοποιήθηκε ήδη με την από 3 Σεπτεμβρίου 2020, γνωμοδότηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου, τονίζει ο κ. Ραγκούσης.

Ειδικότερα, ο  κ. Παπαγεωργίου υποστηρίζει ότι τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διάταξης που προβλέπει την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με αποφασιστικό λόγο για τη διάλυσή τους. Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι:  «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων», σημειώνοντας ότι μετά τη γνωμοδότηση, η διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί. «Ας συνεχίσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και τις προετοιμασίες εφαρμογής ενός- επισήμως πλέον-αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου. Κακό του κεφαλιού τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων o κ. Ραγκούσης.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης:

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων. Από την πρώτη στιγμή τους προειδοποιήσαμε ότι αυτό που επιχειρούν να θεσπίσουν, θα καταπέσει και στην κοινωνία και στα ανώτατα δικαστήρια. Η πρώτη επιβεβαίωσή μας, επισημοποιήθηκε ήδη με την από 3 Σεπτεμβρίου 2020, γνωμοδότηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου».

Kαι συνεχίζει: «Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, η απαιτούμενη από το Νόμο σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα πρωτοδικών για τη διάλυση μιας δημοκρατικής συγκέντρωσης (άρθρο 10 παρ.3), αντίκειται στο άρθρο 89 παρ.3 του Συντάγματος κι επομένως δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ας συνεχίσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και τις προετοιμασίες εφαρμογής ενός- επισήμως πλέον-αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου. Κακό του κεφαλιού τους», καταλήγει στα όσα είπε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr