Γιάννης Βρούτσης κορωνοϊός: «Μέχρι τις 15 του μήνα η πληρωμή των 800 ευρώ»

0
48

Γιάννης Βρούτσης κορωνοϊός: Απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την οικονομία και το εργασιακό έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική του παρουσία στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open. Ο Υπουργός τόνισε πως η χώρα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της, ενώ έκανε σαφές πως το επίδομα των 800 ευρώ θα βρίσκεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αιτούντων μέχρι τις 15 Απριλίου.

«Με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης καταρρίπτοντας τα σενάρια που μιλούν για το αντίθετο. Για το φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Για το αν έχουν λεφτά τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800€ για τον Μάη και τον Ιούνη: «Εχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800€. Αν συνεχιστεί θα διευρυνθεί το 800άρι» Για τα 800 ευρώ, είπε ότι θα δοθούν μέχρι και τις 15 του τρέχοντος μήνα.

Παράλληλα τόνισε ότι η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».

Πηγή: Pagenews.gr