Γιαννιτσά κορωνοϊός: «Κάποιοι εργαζόμενοι ήξεραν ότι έχουν τον ιό και απλά συνέχισαν να εργάζονται»

0
151

H καταγγελία από εργαζόμενη του εργοστασίου κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, η οποία κόλλησε κορωνοϊό, όπως και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί της προαγματικά σοκάρει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η εταιρεία λάμβανε μέτρα μεν αλλά κάποιοι επέμεναν να πηγαίνουν στη δουλειά με κορωνοϊό για να μη χάσουν τα μεροκάματα. «Κάποιοι εργαζόμενοι ήξεραν ότι έχουν τον ιό και απλά συνέχισαν να εργάζονται. Από τη στιγμή που είναι ιός, ό,τι μέτρα και να λάβεις. Ό,τι μέτρα και να λάβουμε από τη στιγμή που ο άλλος νοσεί πρέπει να μείνει στο σπίτι του. Είναι ανευθυνότητα».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

Όπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 46 νοσούντες, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι σε  συγκεκριμένο εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Συνολικά στο χώρο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι, με την κονσερβοποιία υπό το βάρος των εξελίξεων, να διακόπτει τη λειτουργία της.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πιο πολλοί από τους 680 εργαζόμενους, είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη. Με τα αποτελέσματα των ελέγχων να μην έχουν βγει όλα, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει κι άλλο. Όπως είναι φυσικό, στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, για να ιχνηλατηθούν και οι επαφές των εργαζομένων που βγήκαν θετικοί. Μάλιστα κλιμάκιο βρίσκεται στα Γιαννιτσά από το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές τους. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μην συνεχιστεί στην ίδια ένταση η διασπορά της νόσου.

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί προέρχονται από πέντε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας: Ειδικότερα, 13 προέρχονται από τη Γουμένισσα Κιλκίς, άλλοι 10 από την Πιερία, αρκετοί είναι από την Πέλλα και την Ημαθία, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των εργαζόμενων που μεταβαίνουν στο εργοστάσιο με λεωφορείο που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, ανάμεσά τους έχουν εντοπιστεί κάποιοι που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Στα 169 τα νέα κρούσματα:

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 επιπλέον κρούσματα στη χώρα. Από τα 153 εγχώρια κρούσματα, τα 27 κρούσματα συνδέονται με συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Ωστόσο σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα στην Αττική με 65 εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ αύξηση κρουσμάτων υπάρχει και στη Λέσβο με 23 εκ των οποίων 16 συνδέονται με συρροές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr