Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός: Εφόσον συνεχίσουμε έτσι τα σχολεία θα ανοίξουν

0
60

Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός:  Στο φλέγον ζήτημα των σχολείων και το αν και πότε αυτά θα ανοίξουν, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως εφόσον κυλήσουν έτσι τα πράγματα με την πανδημία, τα σχολεία θα ανοίξουν.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως “στο μέτρο που θα κυλήσουν τα πράγματα όπως σήμερα φαίνεται να κυλούν, αισθάνομαι ότι η καμπύλη βαίνει καλώς… Υπό τις συνθήκες αυτές θα ανοίξουν τα σχολεία”.

Διευκρίνισε στη συνέχεια πως “πιθανότατα να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά. Αλλά πάντως θα ανοίξουν”, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε “με την επιφύλαξη της άποψης των επιδημιολόγων μας”.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης, και στην περίπτωση των σχολείων, θα υπάρξει κεντρικό επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών. “Δεν θα είναι οι τάξεις που έχουμε συνηθίσει. Θα είναι τάξεις που θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά έτσι ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες διορθώσεις” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Είναι σαφές πως στη κυβέρνηση δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Έτσι η έξοδος από τα μέτρα θα γίνει σταδιακά ακόμη και στα σχολεία, με το υπουργείο να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή: Pagenews.gr