Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός: Πάνω από 475.000 ευρώ από τους βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας για την πανδημία

0
47

Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός: Με το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παροτρύνει τους βουλευτές του κοινοβουλίου να δωρίσουν μέρος του μηνιαίου μισθού τους για την αντιμετώπιση του φονικού ιού στη χώρα. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης με δηλώσεις του έκανε γνωστό πως η Νέα Δημοκρατία αποτελούμενη από τους βουλευτές και τους υπουργούς της παραχώρησε ένα σημαντικό ποσό στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

Υπερβαίνει τις 475.000 ευρώ το ποσό που κατέβαλαν, για τον μήνα Απρίλιο, οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι βουλευτές της ΝΔ, υπουργοί και υφυπουργοί προέβησαν σε καταβολή του 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19 μέχρι σήμερα και σε ποιο ύψος ανήλθε, επί συνόλου, αυτή η καταβολή, μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού.

«To σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος καθώς και των ευρωβουλευτών, κατέβαλαν κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid-19, ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 475.000 ευρώ», αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης στην απάντησή του.

Πηγή: Pagenews.gr