Γιώργος Γεραπετρίτης ΜΜΕ: Αυτονόητο ότι θα δημοσιοποιηθούν άμεσα, τα ποσά που δόθηκαν

0
69

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, όλα τα στοιχεία για τη κατανομή των κονδυλίων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στα Μέσα Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι», άφησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα.

Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης ενώ λίγο αργότερα, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας». Το θέμα είχε θέσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, σημειώνοντας ότι, το κράτος όφειλε να ασκεί πολιτική υπέρ των πολλών και να υποχρεώνει φορείς και Μέσα Ενημέρωσης να ενημερώνουν με δωρεάν σποτ τους πολίτες, για θέματα δημόσιας υγείας και για το τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τόνισε σχετικά με αυτό το θέμα ότι ο κόσμος δεν πρέπει να μπερδεύει τη διαφήμιση με τον χρηματισμό.Ο  κ. Πέτσας χαρακτήρισε «αστεία» τα περί «μαγειρέματος» της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια του φονικού ιού ενώ σημείωσε πως είχε απαντήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι «όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια, θα δοθούν οι λίστες στη δημοσιότητα». Μάλιστα, επισήμανε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα, ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκαν για να «σωθούν ζωές». Όπως είπε, η δημοσιοποίηση της λίστας είναι θέμα ημερών. «Σε λίγες μέρες η λίστα των ΜΜΕ που επιδοτήθηκαν» τόνισε και διευκρίνισε πως θα δοθούν στη δημοσιότητα όσο τα Μέσα όσο και τα ποσά που πήραν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr