Γιώργος Παπακώστας: Μιλά για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και σοκάρει

0
134

Γιώργος Παπακώστας: «Από την αρχή της πανδημίας δεν πρόσεχα, ταξίδευα, δε φόραγα μάσκα, έλεγα αφού δεν αρρώστησα τότε σιγά μην αρρωστήσω τώρα».

Στη κουζίνα της «Ελένης» ξαναγύρισε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Παπακώστας, ύστερα από έναν μήνα απουσίας από την στήλη της μαγειρικής στην εκπομπή. Ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων αν και πλήρως εμβολιασμένος βγήκε θετικός στον κορωνοϊό και πέρασε πολύ επώδυνες στιγμές.

Στα πρώτα του λόγια στην Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε στη δύσκολη μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο και αποκάλυψε ότι είχε υψηλό πυρετό για πολλές ημέρες, κάτι που τον ταλαιπώρησε και ανησύχησε αρκετές μέρες.

Γιώργος Παπακώστας

Τα λόγια του σοκάρουν

«Ποτέ δεν έμαθα πως κόλλησα. Ήμουν εμβολιασμένος, την εβδομάδα που αρρώστησα, την επόμενη ήταν να κάνω την τρίτη δόση. Κόλλησα και εγώ και η κοπέλα μου. Η κοπέλα μου στις δυο μέρες ήταν μια χαρά, της πέρασαν όλα. Εγώ στην τρίτη μέρα ξεκίνησα να το περνάω δύσκολα. Είχα ένα μικρό πρόβλημα από το καλοκαίρι που πήγαινα στις φωτιές, είχα εισπνεύσει πολύ διοξείδιο και είχα ένα σπαστικό βήχα από τότε. Στην αρχή, το πρώτο πενθήμερο είχα πυρετό που με ενοχλούσε πάρα πολύ γιατί εγώ δεν κάνω ποτέ πυρετό… Ποτέ δεν έχω αρρωστήσει να φοβηθώ. Έκανα 39 πυρετό συνεχόμενα 12 μέρες. Την πέμπτη μέρα, ο βήχας που έχω απ’ το καλοκαίρι έγινε ανυπόφορος. Έκανα εμετό από τον πολύ βήχα.

Την επόμενη μέρα πήρα τηλέφωνο τον πνευμονολόγο που με παρακολουθεί και μου είπε να πάω σε ένα νοσοκομείο που είναι για περιστατικά covid να μου κάνουν ακτινογραφία. Έκανα και ήταν τέλεια τα αποτελέσματα αλλά με κρατήσαν λόγω πυρετού. Έμεινα πέντε μέρες… Κανένας φίλος μου δεν το πέρασε βαριά… Ένιωθα άτρωτος.

Γιώργος Παπακώστας

Γιώργος Παπακώστας: «Δεν πρόσεχα, δεν φόραγα μάσκα σε κλειστούς χώρους»

Είχα την πεποίθηση ότι αφού δεν αρρωσταίνω, δε θα κολλήσω. Από την αρχή της πανδημίας δεν πρόσεχα, ταξίδευα, δε φόραγα μάσκα αλλά μαντήλια. Έλεγα αφού δεν αρρώστησα τότε λέω σιγά μην αρρωστήσω τώρα που είμαι και εμβολιασμένος. Τη μέρα πριν πάω νοσοκομείο πήρα τον γιατρό μου και μου είπε να πάω στο νοσοκομείο, πήρα και έναν φίλο μου που είχε νοσήσει και το πέρασε στο πόδι και μου λέει “έλα χαλάρωσε, δεν είναι τίποτα”.

Όταν πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι θα με κρατήσουν μέσα…. Φοβήθηκα… Μου λέει ο πρώτος γιατρός ότι φαίνεται ότι μπορεί να έχω λίγο πνευμονία. Οι γονείς μου να με παίρνουν τηλέφωνο, να κλαίνε… Τρέλα… Ήμουν στο δωμάτιο με άλλους δυο ανεμβολίαστους και κάθε μέρα κλαίγανε που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Ο ένας ήταν μέσα τρεις εβδομάδες, με πάνα και μόνο μπρούμητα και έκλαιγε συνέχεια που δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Εγώ ήμουν χάλια ψυχολογικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr