Γιουβέντους: Βαριά καμπάνα, αφαίρεση 15 βαθμών

0
46

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο αποφάσισε την ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από τη Γιουβέντους για οικονομικές παραβιάσεις σχετικά με την υπόθεση για ψευδή λογιστικά στοιχεία.

Βαριά καμπάνα για τη Γιουβέντους, με το Ομοσπονδιακό Εφετείο να αποφασίζει να την τιμωρήσει με αφαίρεση 15 βαθμών για την υπόθεση με τα ψευδή λογιστικά στοιχεία (μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2021).

Οι “μπιανκονέρι” βρίσκονται στην 3η θέση της Serie A με 37 βαθμούς και στο -10 από την πρωτοπόρο Νάπολι. Με την αφαίρεση 15 βαθμών η Γιουβέντους θα πέσει στην 11η θέση και θα ισοβαθμεί με Μπολόνια και Έμπολι.

Την ίδια στιγμή επέβαλε 2,5 χρόνια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Φάμπιο Παρατίτσι, δύο χρόνια στους Ανιέλι και Αριβαμπένε, οκτώ μήνες στον Νέντβεντ και έναν χρόνο και τέσσερις μήνες στον Κερουμπίνι.

Φυσικά η Γιουβέντους, μπορεί να προσφύγει στην Ιταλική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) και να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελία του Τορίνο είχε ανοίξει έρευνα για τον σύλλογο για ψευδή λογιστικά στοιχεία και κίνηση κεφαλαίων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον Νοέμβριο του 2021.

Η έρευνα αφορούσε τους ισολογισμούς της “γηραιάς κυρίας” το 2019, το 2020 και το 2021, με την εισαγγελία να θεωρεί ότι μπορεί να αποδείξει πως δεν έκανε μειώσεις στους παίκτες λόγω κορονοϊού, αλλά απέκρυψε τις πληρωμές προς αυτούς μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών.

Εκτός από ψευδή λογιστικά στοιχεία, ο σύλλογος ελέγχεται και για ψευδείς ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο όπου είναι εισηγμένος.

Επιπλέον, ο σύλλογος είχε συμφωνήσει με τους ποδοσφαιριστές τον Μάρτιο 2020 να “χαρίσουν” τους τελευταίους τέσσερις μήνες της σεζόν λόγω ύστερα από τη διακοπή της σεζόν λόγω κορονοϊού, όμως η εισαγγελία υποστηρίζει ότι τελικά δεν καταβλήθηκε μόνο ένας μήνας.

Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας υπέβαλε την παραίτησή του κι ο Ιταλός οικονομολόγος, Τζιανλούκα Φερέρο, ήταν εκείνος που διαδέχθηκε τον Ανιέλι στη θέση του προέδρου μετά από 12 χρόνια.

Sport24

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr