Γηροκομεία κορωνοϊός: Ανησυχητικά αυξάνονται οι εστίες διασποράς – Συναγερμός για τις μολύνσεις

0
48

Τετρακόσια ογδόντα επτά rapid τεστ διενεργήθηκαν συνολικά στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, εντοπίστηκαν είκοσι θετικά, εκ των οποίων πέντε αφορούν Έλληνες και δεκαπέντε αλλοδαπούς, οκτώ γυναίκες, δώδεκα άνδρες και διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη. Από την άλλη, σταθερά σε τριψήφιο αριθμό παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 229 εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 19.842 και οι νεκροί ανήλθαν στους 409.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο αριθμός των νοσούντων στο γηροκομείο αυξήθηκε και πλέον οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 53, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης της δομής και ο γιος του. Επιπλέον, ακόμα τέσσερις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία αναφοράς για νοσηλεία.

Αυξάνονται τα κρούσματα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Συνολικά οχτώ κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο  στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το  και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο (2) θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

 

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων (4) κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν δύο (2) επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό, με τον ΕΟΔΥ να συνεχίζει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Ανάλογη η κατάσταση και στα Ιωάννινα

Από την άλλη, υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη , ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, το «Ζωσιμαδών» υποστηρίζει και φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».  svg%3E

Εν τω μεταξύ και άλλη υπάλληλος του «Ζωγράφειου» Γηροκομείου έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, μα απουσίαζε με άδεια τις τελευταίες ημέρες και δεν είχε επαφή με τους ηλικιωμένους. Το γεγονός ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, με δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημερώνει για τη διενέργεια ελέγχων στο Ζωγράφειο Γηροκομείο αναφέροντας: «Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Ο Δήμος ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο Ζωσιμαδών ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου. Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr