Γηροκομείο Ασβεστοχώρι: Καταγγελία ότι έκρυβαν τα κρούσματα

0
42

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η κόρη μιας 90χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό και ήταν τρόφιμος στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η συγγενής της άτυχης γυναίκας καταλογίζει ευθύνες στη δομή, που σύμφωνα με την ίδια επέδειξε εγκληματική αμέλεια και για το γεγονός ότι απέκρυψαν την ασθένεια των ηλικιωμένων ανθρώπων για αρκετές μέρες, πράξη που είχε ως αποτέλεσμα ο ιός να διασπαρεί σε 42 άτομα.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη συγκεκριμένη δομή έχουν χάσει τη ζωή του 21 ηλικιωμένοι, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα γηροκομεία που παρουσίασαν διασπορά του ιού στους τροφίμους, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το κατά πόσο λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε τόσο ευαίσθητες δομές, που θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικές.

Τι δήλωσε η κόρη της 90χρονης

«Έχουμε μεγάλο πόνο αλλά και θυμό γιατί αυτοί οι άνθρωποι καταχράστηκαν την τυφλή εμπιστοσύνη που τους δείξαμε. Έδειξαν εγκληματική αμέλεια απέναντι στην ευαίσθητη υγεία των δικών μας ανθρώπων. Όχι μόνο δεν τους προστάτευσαν, αλλά απέκρυψαν το γεγονός για αρκετές ημέρες, έτσι κόλλησαν οι περισσότεροι. Ήταν αργά όταν τους μετέφεραν ήδη στα νοσοκομεία να αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι με τα τόσα υποκείμενα νοσήματα τον κορονοϊό», ανέφερε συντετριμμένη η γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Επικοινωνούσα τακτικά μαζί της κατάλαβα ότι είχε μια αδιαθεσία τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την ανακοίνωση ότι πάσχει από Covid. Μου έλεγαν ότι έχει ουρολοίμωξη. Την ίδια μέρα, το βράδυ, με κάλεσαν και μου ανακοίνωσαν ότι έκαναν το τεστ και βρέθηκαν πέντε κρούσματα και ανάμεσα σε αυτά ήταν η μητέρα μου. Το πρωί ακούσαμε από τις τηλεοράσεις ότι ήταν 33 και ανέβηκε ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς», συνέχισε η ίδια.

Να κινηθούν οι συγγενείς νομικά

«Δεν τους χαιρετήσαμε, δεν τους θάψαμε με την τιμή που τους έπρεπε. Καλώ όλους τους συγγενείς να ενωθούμε ώστε με το δρόμο της δικαιοσύνης να λάμψει η αλήθεια, ώστε να αναπαυθούν και οι ψυχές αυτών των ανθρώπων», κατέληξε η γυναίκα.

Δείτε το απόσπασμα με την καταγγελία

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr