Γλυκά Νερά: Κόλαφος η ιατροδικαστής για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

0
68

«Ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο. Στα μάτια είχε έντονη αιμορραγία», είπε η Χάιδω Σπηλιοπούλου στο δικαστήριο

Σίγουρη πως ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ήταν ασφυκτικός εμφανίστηκε στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χάιδω Σπηλιοπούλου, η οποία πρόσθεσε πως τα ευρήματα από τη νεκροψία δεν συνάδουν με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως ο θάνατός της επήλθε από «σφιχτό εναγκαλισμό».

Μάρτυρας: Συμπέρανα αμέσως πως ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο. Στα μάτια είχε έντονη αιμορραγία.

Πρόεδρος: Τι ακριβώς δείχνει αυτό;

Μάρτυρας: Πολλή ώρα ασφυξία, διάρκεια.

Υπήρχαν ασφυκτικές κηλίδες στο πρόσωπο και κακώσεις στο στόμα…

Πρόεδρος: Έγινε προσπάθεια απόφραξης του στόματος;

Μάρτυρας: Είμαι βέβαιη γι’ αυτό… Η αιτία θανάτου ήταν ότι έχει γίνει από ορφανή του στόματος. Τουλάχιστον από τη δεξιά πλευρά του στόματος έχει μπει χέρι.

Το στοιχείο-κλειδί που εντόπισε

Η μάρτυρας ήταν εκείνη που παρατήρησε πως η Καρολάιν φορούσε «smart» ρολόι το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία. Ήταν ένα στοιχείο-κλειδί, καθώς και μετά τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε καταγράψει τα τελευταία «αγωνιώδη λεπτά» που η 19χρονη έδινε μάχη, μια «παρατεταμένη και αγωνιώδη προσπάθεια», για να αναπνεύσει.

Από τις καταγραφές του ρολογιού, σύμφωνα με τη μάρτυρα, προκύπτει πως η Καρολάιν για 5 λεπτά προσπαθούσε να αναπνεύσει μέχρι που σταμάτησε η καρδιά της.

«Ο θάνατος επήλθε σε περίπου 6 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα. Στα 3 με 4 λεπτά αρχίζει ο εγκέφαλος να καταρρέει», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και πιθανολόγησε πως η κοπέλα αιφνιδιάστηκε στον ύπνο της. «Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έγινε όταν κοιμόταν… Όταν κοιμόταν δεν προλαβαίνει να αντιδράσει…», είπε και εκτίμησε πως σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε το θύμα να παλεύει πολλή ώρα να αντιδράσει. «Θα φώναζε, δεν πιστεύω πως φώναξε, θα την άκουγε ολόκληρη η γειτονιά…», ανέφερε η μάρτυρας, η οποία τόνισε πως αν είχε ουρλιάξει η 19χρονη θα την είχε αντιληφθεί η γειτόνισσα, η οποία έχει καταθέσει πως το μοιραίο βράδυ άκουσε το κλαψούρισμα του σκύλου.

Πηγή: Pagenews.gr